Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Co o tym sądzicie? Zda to egzamin? Czy lepiej kupić sproszkowaną guaranę i yerba mate oddzielnie?
Szybko szybko proszę o odpowiedź! :listen:
1. Jak wypada jakość guarany w proszku do tabletek? Nie miałam styczności z pudrem bo wygodniej łykać tabsy ale wychodziłoby mi znacznie taniej... Warto się przerzucić?
2. Która forma jest tutaj na forum bardziej polecana? Gdzie kupujecie?
3. W kwestii tabletek - jakie są uważane za najlepsze? Swanson, Hitec, Herbalife?
Myślałem kupić bezwodną (podpasował mi produkt treka, pokapsułkowana z wyciągiem z nasionek pomarańczy narygenina), ale obawiam się trochę nadmiernego spożycia, bo raczej nie zaprzestanę na 200mg z rana, bo działa na prawdę dobrze.
Gdzie i jaka kupić najlepszą guaranę?
Energy drinki to też lipa, nie opłacają się w ogóle, do tego są gazowane.
Guarana w kapsułkach nie wychodzi zbyt tanio, ale proch np. magicznegoogrodu jest bardzo w porządku, ja to często dodaję do drinów, albo po prostu w kapsułki. Tylko po co raczyć się guaraną, skoro na rynku jest...
kofeina bezwodna!
To jedyna sensowna opcja, do tego masakrycznie tania (najtańsza z wyżej wymienionych jeszcze ze sporym zapasem $$$). Do tego kapsułki żelatynowe, 30 minut roboty i mamy zapas na miesiąc. Potem znowu kapsułkowanie itd. Zapas ze 100 g wystarcza na bardzo długo.
Najdrożej wychodiz kawa, potem suple (szczególnie Swanson jest drogi, z kolei Hitec już jest dość spoko), potem energy drinki.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.