Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Co o tym sądzicie? Zda to egzamin? Czy lepiej kupić sproszkowaną guaranę i yerba mate oddzielnie?
Szybko szybko proszę o odpowiedź! :listen:
1. Jak wypada jakość guarany w proszku do tabletek? Nie miałam styczności z pudrem bo wygodniej łykać tabsy ale wychodziłoby mi znacznie taniej... Warto się przerzucić?
2. Która forma jest tutaj na forum bardziej polecana? Gdzie kupujecie?
3. W kwestii tabletek - jakie są uważane za najlepsze? Swanson, Hitec, Herbalife?
Myślałem kupić bezwodną (podpasował mi produkt treka, pokapsułkowana z wyciągiem z nasionek pomarańczy narygenina), ale obawiam się trochę nadmiernego spożycia, bo raczej nie zaprzestanę na 200mg z rana, bo działa na prawdę dobrze.
Gdzie i jaka kupić najlepszą guaranę?
Energy drinki to też lipa, nie opłacają się w ogóle, do tego są gazowane.
Guarana w kapsułkach nie wychodzi zbyt tanio, ale proch np. magicznegoogrodu jest bardzo w porządku, ja to często dodaję do drinów, albo po prostu w kapsułki. Tylko po co raczyć się guaraną, skoro na rynku jest...
kofeina bezwodna!
To jedyna sensowna opcja, do tego masakrycznie tania (najtańsza z wyżej wymienionych jeszcze ze sporym zapasem $$$). Do tego kapsułki żelatynowe, 30 minut roboty i mamy zapas na miesiąc. Potem znowu kapsułkowanie itd. Zapas ze 100 g wystarcza na bardzo długo.
Najdrożej wychodiz kawa, potem suple (szczególnie Swanson jest drogi, z kolei Hitec już jest dość spoko), potem energy drinki.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.