Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
Zablokowany
  • 3363 / 356 / 0
Podatki za nazimu byly wyzsze niz przed, wiec nie pierdol mi tu jak JKM i poczytaj chociazby wikipedie.
  • 1042 / 151 / 0
Tak ad vocem. Oczywiście obie opcje (PO i PiS) dla mnie osobiście to dwie strony tego samego solidarnościowo - postkomunistycznego medalu i tvn ma niewiele z tym wspólnego. Jedynie KORWIN jest przeciwnikiem wszelkich zakazów dotyczących tego czy mam jeść truciznę, czy nie. Prawo wyboru jednak i liberalizm.
  • 263 / 10 / 0
Dalej się łudzicie, że będzie w tym kraju dobrze. Według mnie nigdy nie będzie - wypierdalam za granice i sram na to państwo.
  • 3900 / 242 / 13
W USA jest gorzej... U nas jest i tak nieźle - zluzujcie wory - idą wybory, a po wyborach - po krzyku o dopalatorach!
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 450 / 19 / 0
Czesi u siebie zliberalizowali prawo antynarkotykowe,i jakoś u nich to działa.Też powinniśmy to wprowadzić.Bo to jest śmieszne,że łapią gimbaze z jakimś dopem,czy lolkiem i od razu afera.
"Świat który stworzyłem był kaleki.Chciałem bólu prawdy"
Mikołaj Jaska
  • 232 / 21 / 0
Problem lezy troche glebiej niz sie wszystkim wydaje...To jest moja opinia i niektorzy moga sie z nia nie zgadzac.....
Uwazam ze prohibicja niczego nie zmieni , ci ktorzy chca i tak dostana towar jakiejs tam jakosci i tak go sobie zapodadza...Część spoleczenstwa taka juz jest. Nie zmieni tego zaden zakaz.... tylko ze przy okazji wszechobecnej prohibicji....w zwiazku z lukami prawnymi absurdalnym staje sie fakt posiadania np...jakiegos analogu ALFy PVP, czy innego badziewa ktore byc moze , bo nie wiemy coi to za zwiazek, jest bardzo szkodliwe i toksyczne , a posiadanie np amfetaminy , extasy czy kokainy jest surowo karane. Jak pokazala historia zabranianie nie zmniejszy skali problemu , poprostu przesunie go w podziemie. Kiedys chyba byla przecwiny tego co zaraz napisze , ale mysle ze male ilosci na uzytek wlasny powinny byc dozwolone i to kazdgo rodzaju dragu. Jesli jakas czesc spoleczenstwa musi cos brac , a musi , to niech to beda sprawdzone dragi co do ktorych wiemy jak nalezy postepowac w przypadku przedawkowania. Dlugofalowe efekty wszelkie masci RC sa bardzo niepewne, raczej powinno przesunac sie srodki na zwalczanie narkotykow/RC w profilaktyke oraz edukacje.Rozumiem tez ze w krakju mocherow bylaby to bardzo niepopoularna decyzja...ale chyba nie unikniona.
Mysle ze bardziej powinno sie wzorowac np na panstawch europy zachodniej czy skandynawi. Edukacja , pomoc...dopiero pozniej karanie.
  • 694 / 70 / 0
Jednak glownym kontrargumentem ludzi przeciwnych polityce minimalizacji szkod jest to, ze tych ktorzy przedawkowali leczy sie z pieniedzy panstwowych. A ja sie pytam: skad cpun bierze hajsy na zabawe jak nie z pracy? A jesli pracuje to w wiekszosci placi skladki zdrowotne, nieprawdaz?
No i chuj mnie strzela jak czytam na roznych portalach informacyjnych wypowiedzi znawcow tematu - swiadkow wstrzykiwania sobie przez mlodziez marihuanen D: - ktorzy uwazaja ze wszystkie narkotyki degeneruja
BKiHKAL - Beta Ketones I Have Known And Loved: Fuck You α-PVP %-D
  • 1817 / 109 / 0
up@ do konca nie masz racji poniewaz powinien taki cpun placic wyzsza skladke poniewaz niedbajac(swiadomie) o wlasne zdrowie i biorac dragi zwieksza i to znacznie prawdopodobienstwo zachorowania i leczenia.Nie mow mi ze ktos kto biega o szostej rano dziennie i nie pali,nie pije,nie bierze powinien placic takie same skladki jak cpun co pali,pije i bierze? :nuts:
  • 694 / 70 / 0
@up Czyli za niezdrowy tryb zycia, tudziez praca przy biurku czy w kopalni takze powinno sie placic wyzsze skladki? Albo za zycie w duzych miastach lub w poblizu linii przesylowych bo ryzyko zachorowania na raka sie zwieksza? Moze jeszcze wprowadzmy zwiekszenie skladek na podstawie spozywanej ilosci produktow zawierajacych tluszcze, bo ludzie z niezbilansowana dieta maja wieksze prawdobodobienstwo zniszczenia swojego ukladu krwionosnego. To dopiero bylby bullshit
BKiHKAL - Beta Ketones I Have Known And Loved: Fuck You α-PVP %-D
  • 1817 / 109 / 0
Jak ty niewidzisz roznicy kolego miedzy praca na kopalni czy losowym mieszkaniu obok lini przesylowych a swiadomym,niewymuszonym zraniem narkotykow o ktorych kazdy wie ze sa szkodliwe i kazdy normalny czlowiek trzyma sie od nich z daleko bo wie ze to smierc to my nie mamy o czym rozmawiac. :nuts:
Zablokowany
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 04 Feb 2026 01:20:02 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770167952'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Bimber to przeszłość. Teraz Podlasie gotuje "kryształ" wart 36 mln zł

Podlasie, które przez lata kojarzyło się z produkcją domowego alkoholu w garażu, dziś ma nowy "eksportowy" towar. Światek przestępczy odkrył chemiczną niszę i jak się okazuje, potrafi z niej zrobić interes wart fortunę. Policja natrafiła na laboratorium, w którym dosłownie "gotowano" kryształ. Substancje miały truć innych, choć ich producenci bardzo uważali, by sami nie zatruli się oparami, dlatego pracowali w maskach z filtrami. Już bez masek, ale w kajdankach, trzech mężczyzn trafiło w ręce funkcjonariuszy. Podczas akcji policja zabezpieczyła ogromne ilości narkotyków oraz nielegalną broń.

TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie

Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.

„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną

To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.