Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 334 / 42 / 0
A czy można brać opioid codziennie? Lepiej nie można się wjebać a tolerka na to gowno rośnie szybko ja sobie wale raz na miesiąc z kodą. Najlepiej nie bierz za często i nie zwiększaj dawek.
Nie wiem jak działa ma ciebie tramadol, ale jeżeli mówisz, że uczyłeś się po tym( i jeżeli było efektywne) to dobrze. Brałem dorete czasami przed pracą 200mg żeby lekko się pobudzić i żeby lepiej się pracowało heh. W szkole często mnie muliło, ale na egzaminach/szkole było ok umiałem się lepiej skupić bralem na 2h przed pracą było git w szkole podobnie.
  • 137 / 15 / 0
Tak jak powiedział kolega.
Jeżeli nie masz tolerki, a wygląda na to że nie masz, to nie zwiększaj dawki ponad 200 jeżeli to ma Cię trzymać przez noc i pozwolić się uczyć (co jest trochę dziwne). Przy większych dawkach (już nawet 300 bez tolerki) w mojej ocenie jest ryzyko, że się ugrzejesz i zaczniesz noddować nad książką zamiast coś z niej przyjmować. No i ogólnie, wiadomka, nie ćpaj tego, bo to złe i się uzależnisz. he he
  • 68 / 6 / 0
Wczoraj 100mg, dzisiaj 50mg i kończę.
  • 3406 / 534 / 0
10 kwietnia 2024castlecastle pisze:
Tak jak powiedział kolega.
Jeżeli nie masz tolerki, a wygląda na to że nie masz, to nie zwiększaj dawki ponad 200 jeżeli to ma Cię trzymać przez noc i pozwolić się uczyć (co jest trochę dziwne). Przy większych dawkach (już nawet 300 bez tolerki) w mojej ocenie jest ryzyko, że się ugrzejesz i zaczniesz noddować nad książką zamiast coś z niej przyjmować. No i ogólnie, wiadomka, nie ćpaj tego, bo to złe i się uzależnisz. he he
Odniose się do tego że ma "trzymać go całą noc".

Boshe wiecie jak ja się uzależniłem od dwóch rzeczy (jeśli chodzi o opio).
1. To wiadomo uzależnienie od tramca w granicach 1g w ciągu dnia i...
2. Od może pół roku można to nazwać uzależnieniem bo jak jest np. godzina 1 w nocy i każdy idzie spać to ja z naładowanym do 100% tabletem i słuchawkami wygodnie kładę się w łóżku i dorzucam sobie po 200mg i surfowanie po necie, oglądanie youtube, granie w jakieś gry itd.

I pierwszą nockę siedzę przeważnie do rana, nastepną to już opada mi głowa po prostu z nie wyspania się i gdzieś okolice 3-4 w nocy zasypiam (i tu jest fajny moment) bo zasypiam naturalnie (no może mi trochę ten tramal pomaga) ale jak chodziłem normalnie spać to mam do dziś taki zestaw leków na sen że nigdy nie czułem się tak wyspany jak obecnie a z silnymi lekami to niedość że śpię do czasem 14 w południe to najgorsze nigdy nie jestem wyspany its, budzę się zmęczony... a wracając do tego jak mi w drugą nockę opada głowa to jestem taki rześki że dawno tak się nie czuje po spaniu.
A zawsze zasypiam z słuchawkami na uszach i tabletem gdzieś koło ręki ; d

Fajne to jest, ta cisza w nocy, nic nie musisz robić (jak to jest za dnia) i wiadomo gadanie z kimś, obowiązki itd.

No i uzależniłem się o takiej formy życia (czasem odsypiam za dnia z 2-3 godzinki).
A najgorsze w tym jest że opakowanie 200mg 50szt. schodzi w mgnieniu oka...

I wkręciłem sobie że szkoda życia na spanie (co jest moim pojebanym wymysłem), no i jeśli chodzi o to że czasem jest tak że cały dzień i noc w necie (a mam akurat mega dużo roboty) w sensie są rzeczy ważne (np. mpna tym tablecie) i są rzeczy rozrywkowe a czas leci szybko pod wpływem trampka... i jak ja mam rzucić opio jak jestem wjebany jeszcze bardziej niż byłem, bo kiedyś chodziłem normalnie spać jak człowiek...

heh dziś napiszę posta gdzieś około 4 rano ; ) cya
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 137 / 15 / 0
Ja mam z kolei pytanie, co po tramadolu? Dostaje recki na tramadol w różnej postaci (krople, z paracetamolem, retardy - co tam chce) ze względu na kręgosłup. Dostaje je od lekarzy normalnie, ale aktualnie przede wszystkim ogarniam to przez receptomtty (pozdro dla JP). Z tym że tolerka jest już tak wysoka, że niewiadomo jakie dawki nie powodują już efektu przeciwbólowego (o innych nawet nie wspominam). I teraz pytanie - z czym wyskoczyć do recpetomatu (pewnie JP), żeby nie dostać bana? Chodzi oczywiście o coś mocniejszego i ciekawszego niż trampek. Żarłem pregabaline, tapentadol, które próbowali wprowadzać inni lekarze, ale nie miało to sensu.

Jeżeli post powinien pojawić się w temacie wystawiania recept, to z góry przepraszam moderacje.
  • 21 / 1 / 0
Mam oxazepam może być jako podkład do tramca ? Jak mocno działa przeciwdrgawkowo? Ile wziasc ?
  • 3053 / 1036 / 0
oksazepam to głównie benzodiazepina przeciwlękowa, choć ma oczywiście również swoje działanie przeciwdrgawkowe - jak każdy środek z tej grupy, zresztą. nie radziłbym dawkować zbyt dużo, 10-20 mg powinno w zupełności wystarczyć jako podkład do Tramalu. nasili też działanie uspokajające i sedatywne opioidu.

moim zdaniem dużo lepiej w tej sytuacji sprawdziłby się diazepam, ale jeśli masz pod ręką tylko wyżej wspomniany specyfik, to nie ma tragedii, bo także się nada.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 54 / 9 / 0
według mnie jedyne benzo jakie daje spoko miks z Tramalem to z klonem gdyż podwyższa on próg drgawkowy i można więcej trampka zeżreć;)
  • 334 / 42 / 0
@Up diazepam także podwyższa próg drgawkowy i działa dłużej. Jeżeli chodzi o benzo do trama lubię troche roleczki zjeść (działają w tle terapeutycznie tak hehe) dobrze komponuje się z buchem i jest ogólnie git, kiedy łącze z klonem jak np. dziś (eh pozwoliłem sobiel to mnie nieźle upierdala mniej Czuje ziółko, ale dodaje coś od siebie z klonem najlepiej po trampku leży mi się w łóżku przed pojebanymi snami :)
  • 5 / / 0
Witam,
Na jakie bole lekarze najczesciej przepisuja leki z tramadolem (nie liczac pooperacyjnyc? Bardziej kregoslupowe, czy moze istnieje jakis "lepszy" typ, typu glowa/miednica? Bole (takze przewlekle) zdarzaja sie nawet do teraz, wszelakie srodki bez recepty obcykane, zaden nie przyniosl skutku. Pamietam, ze kiedys bralem na zakladke pyralgine i skudexe, jako tako pomagalo. Pyralgine stosowalem praktycznie codziennie na bole kregoslupa powiazane z bolami glowy, od pewnego czasu jednak biore ketoprofen. Nie chodzi mi stricte o faze (co nie zmienia faktu, ze takowa opcja nie przeszkadzalaby mi), bardziej jednak o ulgi w bolach.
Takze, czy bylaby mozliwosc zaniesienia pudelka/blistru (lek z tramadolem) do lekarza i powiedzenie, ze bralo sie to na jakis konkretny bol i czy moze mi wypisac papier na kolejny, bo pojawia sie nawrot itp itd.
P.S. Lekarz prywatny.
Zablokowany
Newsy
Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.