Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 384 / 28 / 0
Witam wszystkich.Zacząłem ćpać jakieś 7 lat temu...ale ten czas leci.Początki jaranie,później acodiny,wszelkiego typu rc,psychodeliki,stymulanty.Cały czas palenie i od jakiś 4 lat koda z mniejszymi i większymi przerwami,do tego w huj fety.Ogolnie politoksykomania na całego.Nie przywiązywałem się do jednego dragu,no chyba,że do jarania,dla mnie to normalnie jak codzienne robienie siku.Forum mam tak obcykane,że nie jeden farmaceuta by się zawstydził na temat wiedzy o tych gównach heh.Na początku z główką wszystko ok,kurwa jaki ja byłem naiwny,czytałem o skutkach ubocznych i się śmiałem,że chyba z dupy to bierzecie.Teraz sam wiem o co chodzi.Ostatnio ćpam o wiele mniej bo ani nie sprawia mi to już takiej przyjemności,ani w sumie nie mam z kim?Co kurwa sam zostałem?Więc tak po tych wszystkich latach nabawiłem się zajebistej fobii społecznej,przejście obok kogoś w pracy wywołuje u mnie tak zajebisty strach,że tragedia.Sami znajomi,a ja się boje z nimi rozmawiać,żeby się nie zbłaźnić,widzę w ich oczach,że oni wiedzą,że z moją główką jest coś nie tak,nawet już wyraźnie dają mi do zrozumienia,że wiedzą o moich zainteresowaniach...Ciągle chodzę niewyspany,bezsenności się nabawiłem,sypiam po 4h;/.Wyglądam ogólnie jak zombie,uśmiechu na twarzy nie czułem już od dawna,ciągla mina jakbym miał się rozryczeń,a w mózgu sieczka,rozmyślanie nad jakimiś gównami.Jak sobie pomóc?Narazie kończe,bo nawet nie mam siły tego pisać,totalna ahedonia.Z człowieka w miarę otwartego i lubianego stałem się totalnie odizolowany i ludzie raczej nie chętnie na mnie patrzą,Proszę moderatora o ustawienie tego w odpowiednim miejscu albo coś,pozdro

Przeniesiono - nutella
  • 4807 / 270 / 0
THatmanC pisze:
Wiesz jak jedno potrafi kształtować drugie? ..wiesz jak to jest czuć oba razem? A czy wiesz jak to jest połączone ze sobą ..nieustannie i ciągle przed siebie ? czy wiesz jak to z.rozum.mieć ? ..by móc pojąć siebie i innych mimo ,że siebie najtrudniej a innych tak samo bywa ? ..aż jesteś w stanie pojąć prawie wszystko. Prawie bo wszystko jest tam jeszcze przed nami. Prawie wystarcza. Gorzej jak oczy zamknięte na to co obok tuż przy nas/ i bardziej jak znasz zło.to i nie.bo
Pozdrawiam
Twoje posty są świetne w swojej nieczytelności, bo dają do myślenia.

Nie pojmiesz nikogo dopóki nie poznasz siebie. Gdy poznasz siebie, wiesz już że pojmiesz tylko to czego sam doświadczasz, a jeśli nie rozumiesz istoty swoich doświadczeń? Nie wiesz nic, nie znasz siebie, pojawiają się lęki i pustka.

Geneza ucieczki.

----------------------------------------------------------
OhYeah, sprawdzone, odpisane :-)
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2013 przez TheLight, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 869 / 15 / 0
skoro nie potrafimy poznać siebie, to ciężko chcieć poznać innych (jako że zapewne każdy mógłby się podpisać pod tym stwierdzeniem) lub twierdzić, że się kogoś zna. ;-)

a wracając do tematu, to mimo przerwy w ćpaniu , boję się odebrać wyników morfologii... Mam nadzieję, że jakimś cudem za bardzo nie uszkodziłam organizmu.

_

The Light, sprawdź koniecznie mejlaaa! :heart:
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 106 / / 0
suplementy niewiele dadzą - może być maść witaminowa z witaminą a,marchew dużo do jedzenia,lepiej odstawić met zanim się pojawią dziury i sińce.
Uwaga! Użytkownik ebbing nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 78 / / 0
Ja zauważam, że ćpanie nie ważne jakie komplikuje sen. Ciągle mam z tym problemy, raz jest lepiej raz jest gorzej, lecz chyba nigdy już nie będę spał jak kiedyś
Uwaga! Użytkownik extremevir nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 270 / 0
U mnie powyższe występuje jako zaleta ;]
  • 78 / / 0
a jak chcesz zasnąć bo padasz z przemęczenia a im dłużej leżysz tym bardziej się rozbudzasz to też ? do tego dochodzą jeszcze otwierające się powieki.. jak to może być zaletą ?! :nuts:
Uwaga! Użytkownik extremevir nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 270 / 0
Aha, to teraz dopiero napisałeś co masz na myśli. Przestań ćpać przez kilka tygodni i sprawdź czy Ci przeszło, jeśli nie, masz problem, jeśli jest ok, nie masz problemu :cheesy:
  • 78 / / 0
Przejdzie na bank za niedługo. Pewny nie jestem, ale chyba to przez jaranie, dziś tydzień detoksu, po drugim myślę że się wszystko unormuje :cheesy:
  • 4807 / 270 / 0
Jak się o tym za dużo myśli też ciężko zasnąć. Tak mi się przypomina, że kiedyś lubiłem ściągnąć kilka dymków przed snem żeby szybko odpłynąć no i kiedy przyszło do zasypania na trzeźwo była masakra, także jaranie wg. mnie może mieć wpływ na takie problemy.

Zauważyłem, że trochę gieblujesz. Po tym też ze snem będą problemy
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.