CBD

Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
Czy CBD na Ciebie dziala?
1.Tak
204
29%
2.Cos działa
140
20%
3.Działa w dużej ilości
56
8%
4.Trochę działa
111
16%
5.Nie wiem sam.
101
14%
6.Działa w miksach.
35
5%
7.Nie nic .
64
9%

Liczba głosów: 711

ODPOWIEDZ
  • 525 / 55 / 0
Może i nie tylko początkowo, chyba że przyzwyczaisz się. Spróbuj z mniejszą dawką, potem możesz jeszcze raz próbować wejść na większą jak to nie będzie to, czego oczekujesz. W końcu CBD można brać też jak się ma problemy z zasypianiem (chociaż imo działanie nie odbiega do innych ziołowych usypiaczy bez recepty i w ciężkich przypadkach nie pomoże), stąd takie działanie to norma.
  • 963 / 17 / 0
Soruboje 2krople po 10procent
  • 3 / / 0
Czy zmieszanie CBD z normalnym ziołem (mogą być minimalne ilości trawy, byleby się rozluźnić nie mocno spizgać) i waporyzacja zniweluje lęki po trawie ? Czytałem o takim działaniu CBD, ktoś próbował?

Paliłem mj dobrych kilka lat często i dużo, pod koniec mojej 'kariery' po zapaleniu buszka miałem lęki, ataki paniki (przestałem palić, lęki i ataki paniki zostały, generalnie nerwica lękowa)

Teraz jest już ok na co dzień, ale jak zapalę to nadal mam lęki.

Jeśli nie to czy waporyzacja samego CBD ma sens, ma to jakiekolwiek działanie relaksacyjne czy to bardziej marketing? (głównie chodzi o susz, nie olejki bo zastąpiłoby mi to w jakimś stopniu cały ten 'rytuał' palenia trawki ;))
  • 1759 / 584 / 0
Powinno pomóc, ale gównozioło z monopolowego za 34zł za gram to wiesz, CBD tam może jest 1% w najlepszym wypadku. No i jak masz zryty beret po ziole, to nie pal. Niesamowite to jest wręcz kurwa XD bo sam tak miałem pół życia, jak bardzo konopia narkotyczna ryje mózg i schizuje, a i tak człowiek jara setny raz.
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 963 / 17 / 0
W jakich dawkach oleju 10procentowego działa na depresję i leki
  • 525 / 55 / 0
@pauleta1987 dawki to masz przy przebadanym leku. Tutaj to możesz sam sprawdzić czy coś pomoże, zwiększając stopniowo dawkę czy zmniejszając jak np. byłbyś zbyt senny. U mnie przy 10mg (na oko) było czuć umiarkowane działanie przeciwlękowe i poprawę nastroju. Prawda jest taka, że przy CBD to się opieramy na jakichś wstępnych badaniach czy opiniach anegdotycznych, a tak naprawdę na co i w jakim stopniu pomaga (lub nie) to się dopiero dowiemy prawdopodobnie w najbliższych latach.
  • 371 / 55 / 0
07 lutego 2021TymekDymek pisze:
Powinno pomóc, ale gównozioło z monopolowego za 34zł za gram to wiesz, CBD tam może jest 1% w najlepszym wypadku. No i jak masz zryty beret po ziole, to nie pal. Niesamowite to jest wręcz kurwa XD bo sam tak miałem pół życia, jak bardzo konopia narkotyczna ryje mózg i schizuje, a i tak człowiek jara setny raz.
konopie co najwyzej indukuja to co w nas siedzi. dokladnie tak: "No i jak masz zryty beret po ziole, to nie pal" - 1. nie pal, 2. "zryty beret po ziole", nie "od ziola".
Uwaga! Użytkownik 4002 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 525 / 55 / 0
Jak ktoś ma skłonności do różnych objawów psychotycznych to oczywiście zioło może bardzo zaszkodzić, potęgując czy indukując je. Takie jest stanowisko nauki ale i znane mi osobiście przypadki. Nie rozmawiamy tu o jakichś paranojach początkujących palaczy, bo @Loonie420 pisze, że miał dużo z ziołem do czynienia. Dodanie małej ilości trawy z THC wydaje się nie być takim złym rozwiązaniem (jeśli chodzi o osiągnięcie synergii THC z CBD), gdzieś czytałem że stosuje się odmiany z dużą przewagą CBD przy zaburzeniach lękowych, no ale tutaj wymagana jest pewnie ostrożność.
  • 389 / 28 / 0
06 lutego 2021Loonie420 pisze:
waporyzacja zniweluje lęki po trawie ?

Paliłem mj dobrych kilka lat często i dużo, pod koniec mojej 'kariery' po zapaleniu buszka miałem lęki, ataki paniki (przestałem palić, lęki i ataki paniki zostały, generalnie nerwica lękowa)

Teraz jest już ok na co dzień, ale jak zapalę to nadal mam lęki.
%-D %-D
Zrobiłem cytat najlepszych linijek. Zobacz że to co robisz to masochizm sam w sobie.
Oczywiście że się pogłębi jak będziesz tak dalej robił a CBD wydaje mi się że mocno tego nie zmieni.
Mnie też trawa schizuje i dlatego jej nie pale.
Uwaga! Użytkownik vzpe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Czyli paliłeś małe dawki normalnej trawy w połączeniu z odmianką CBD <0,2THC? W proporcjach 1:6 CBD na przykład? Na paru zagranicznych forach znalazłem posty, że CBD niweluje negatywne efekty oddziaływania THC na psychikę (czyli właśnie m.in. lęki). Czy samą mj? ;)

To co robię to próba mądrzejszego sięgnięcia po używkę (po latach przerwy) w o wiele rozsądniejszych dawkach i sposobach przyjmowania niż za młodziaka, a nie masochizm ;)
Alkoholu pić nie mogę, o twardych nie wspominam, szlugi rzuciłem i nie chce wracać a ciężko mi tak całkowicie na trzeźwo.

Stąd moje pytanie. Aktualnie nie palę trawy, więc żadnego masochizmu nie ma

Tak czy inaczej spróbuję w następny weekend najpierw samo CBD (nie spodziewam się tu niczego, może lekkie rozluźnienie na granicy z placebo) a potem w połączeniu z małą ilością dobrego tematu i dam znać (najlepiej działa benzo, wiadomo, ale wpie**alać się w benzo aby zajarać to chyba szczyt głupoty). W temacie znalazłem dużo postów o olejkach a nie samym suszu, ale generalnie chyba bardzo subiektywnie i delikatnie to działa z tego co wyczytałem

Pozdro
ODPOWIEDZ
Newsy
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.