Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 2532 / 600 / 0
Można.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 88 / 19 / 0
@randomname sertralina w żaden sposób nie zaburza czegokolwiek a jedynie jej uboki przy wchodzeniu czy zwiększaniu dawki mogą być odczuwalne. Jeżeli bierzesz 200mg (bo tak napisałeś chyba) to znaczy że już jesteś na wysokiej dawce i żadnych uboków nie powinieneś mieć. jedynie z początku lekka zamuła i sraka (u mnie tak było xD)

"w pracy, pokazałem receptę i ,że na pudełku pisze MOŻE wpływać na motorykę ciała"

Ja bym się takimi rzeczami w robocie nie chwali. Ludzie są pojebani i jak się dowiedzą że coś bierzesz na psychikę to zaraz cię wariatem albo ćpunem mianują. Serio mówię, takie rzeczy się raczej w tajemnicy trzyma w robocie. Taki papier może okazać się dobrym powodem do zwolnienia jak szefuńcio ma najebane w bani.
  • 88 / 19 / 0
02 kwietnia 2023WirgiljuszM pisze:
@Bathoryy144 Na Twoje pytanie nie znam odpowiedzi ale u mnie z czystym startem w opio to po około 2 miesiącach brania _jeden_ dzień w tygodniu z 350mg na 800mg tolerancja wskoczyła. Teraz nawet z 3 tygodniową przerwą nie zauważyłem żeby się zmniejszyła. tramadol to dziwny lek... na ból nie pomaga (raz wziąłem na kaca i nic) a ćpać się tego cywilizowanie nie da bo tolerancja sprawia, że trzeba żreć garściami i jeszcze dorzucać benzo od których ja np. wyraźnie debileję. Bogu dzięki za paracetamol i ibuprofen, dziesiątki lat mijają a tolerancja ani drgnie!
Jak tak szybko dawke zwiększasz to się nie dziw że tolerka wariuje. Ja w ciagu 3 czy 4 lat zwiększyłem dawkę z 75mg do 700mg (W CIĄGU 4 LAT A NIE TYGODNIA). 3 tygodnie to za mało żeby ci tolerka spadła z 800mg. Tu potrzeba miesięcy a i tak po przerwie pierwsza wrzutka nawet 600mg będzie zajebista, ale tolerka szybko wróci do tych 800. Co to tego że tramek jest dziwny to się zgodzę, jedyne opio które obniza próg drgawkowy i ma dwie fazy działania, mały wyrzut histaminy w porównaniu do kody no i czas działania do nawet 18h jak się wpierdoli te 700mg. (gdzie kurwa morfina 4h trzyma xD)

Na kaca często łykałem Doretkę 75, do tego ibuprofen 600mg w kimę na 2h i budziłem się jak młody bóg, po kacu śladu nie było. Ale kiedyś miałem sytuację że walnąłem z 400mg tramka i po kilku godzinach pojawiła mi się migrena. Ja spizany solidnie, poniekąd lekiem przeciwbolowym w OGROMNEJ dawce dobowej wjebanej na raz, a tu migrena sobie wyskoczyła i wyjabane na tramka ma xD. Więcej nie dorzucałem bo z tymi 400mg tramka wjechało 3,5g parasyfu (UWAGA GŁUPOTA, NIE NAŚLADOWAĆ) bo ekstrakcji nie robiłem, więc zostało jedynie się położyć. W moim organiźmie był kurwa cały festyn leków przeciwbólowych a migrena miała wyjebkę. Poszedłem w kimę. Przeszło mi kilku godzinach. Tramek to jest dziwactwo straszne :D
  • 3406 / 534 / 0
07 kwietnia 2023Trian11 pisze:
@randomname sertralina w żaden sposób nie zaburza czegokolwiek a jedynie jej uboki przy wchodzeniu czy zwiększaniu dawki mogą być odczuwalne. Jeżeli bierzesz 200mg (bo tak napisałeś chyba) to znaczy że już jesteś na wysokiej dawce i żadnych uboków nie powinieneś mieć. jedynie z początku lekka zamuła i sraka (u mnie tak było xD)

"w pracy, pokazałem receptę i ,że na pudełku pisze MOŻE wpływać na motorykę ciała"

Ja bym się takimi rzeczami w robocie nie chwali. Ludzie są pojebani i jak się dowiedzą że coś bierzesz na psychikę to zaraz cię wariatem albo ćpunem mianują. Serio mówię, takie rzeczy się raczej w tajemnicy trzyma w robocie. Taki papier może okazać się dobrym powodem do zwolnienia jak szefuńcio ma najebane w bani.
Coś o tym wiem i zgadzam się w 110%.

Ja generalnie przez takie coś stracilem pracę gdzie pracowałem tam 10 lat na dużej produkcji w pl.

Jak waliłem jeszcze wtedy stimy i eufo i opuszczałem pracę ze względu na mój stan czyli zjazd/zwałę.

No i jakoś się wydało, ale kierownika miałem w chuj spoko, jak nie chodziłem do pracy wpisywał mi urlop. Dowiedzieli się bo to tu jednemu mówiłem o farmakologii, to raz pamiętam pokazywałem zdjęcia znajomemu w pracy na fonie mojego rowera bo on był miłośnikiem jazdy na rowerze i przeciągnąłem palcem pierwsze, drugie, trzecie zdjęcie itd i kurwa któreś zdj było jak miałem podzielony proch xd

never mind, kiero wysłał mnie na miesięczną terapię, akurat wybrałem Poznań i jak wróciłem do pracy to oczywiście nie na trzeźwo tylko na gieblu gdzie sobie w czasie 8h w łazience dorzucałem.

Każdy myślał że wyszedłem z tego bo wiadomo jak na gieblu, wygadany itd a tu chuja mi ta terapia pomogła.

I później znowu stimy/eufo i już za kilkudziesiętnym razem kierownik mówi że sorry ale już muszę cię zwolnić bo przesadzasz a miałeś tyle szans, niestety ale ja potrzebuję na tą stanowisko pracownika który będzie przychodził i pracował.

I wszystko łagodnie poszło, podziękowałem i tak za wiele razy uratowanie dupy i za porozumieniem stron odszedłem z papierem na którym było napisane "porzucenie pracy".

Szkoda bo już dużo zarabiałem jak na moje dosyć małe miasteczko i spoko mi się tam pracowało.

I wtedy rzuciłem stimy i eufo (może z kilka razy w roku wziąłem) a nie kurwa co 2-3 dni...

Także radzę nic a nic nikomu ani nawet dobremu koledze z pracy bo po jakimś czasie może okazać się chujem. Bierzesz lek to bierz, ćpasz w pracy to ćpaj ale zachowaj umiar i cichosza !

(A w tej pracy na produkcji ile osób na stimach leciało tylko że oni mieli umiar i nie było praktycznie po nich nic widać, którzy normalnie mieli rodziny, dzieci)

Ćpają ćpąją na zwiększenie wydajności i brak zmęczenia itd.

Ale pamiętaj nikomu nic a nic !

pozdro

@randomname
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 155 / 46 / 0
Wbrew pozorom, że opio to leki przeciwbólowe, to często nie działają na migrenę, a nawet mogą ją wywoływać. Ja też się ostatnio zdziwiłem, że zaczął mnie łeb nakurwiać po srogiej dawce kodeiny. W takiej sytuacji biorę ibuprofen, który zawsze stosuję na migrenę. Jak nie zadziałał raz, to wystarczyło pójść spać i sen przyniósł ulgę.
Nie ma, że za mocno.
  • 55 / 7 / 0
@lesdoxem dokładnie, to kompletnie nie działa przeciwbólowo, chociażby na ból głowy/brzucha nawet w dawce maksymalnej… ibuprom albo Nimesil wtedy pomagają
  • 3406 / 534 / 0
Dokładnie, pewnie mechanizm związany z rec. opioidowymi jakoś nie wpływa na efekt przeciwbólowy tak jak piszą tutaj koledzy, mało tego ja mam złamany odcinek lędźwiowy i też solo jakoś nie działa rewelacyjnie na kręgosłup... w połaczeniu z pregabaliną albo baklo to tak, niweluje ból.

Ale też sądzę że to ma sens z tolerancją, bo może człowiekowi który nigdy nie brał opio dawka nie wiem może 100-200mg działa okej.
  • 3406 / 534 / 0
A i zapomniałem dodać który też został wspominany to ibuprom jak dla mnie bez recki to najlepszy lek nieopioidowy-przeciwbólowy (no chyba że mało testowałem no-opio leków przeciwbólowych, a domyślam że jest ich w kurwę) i z opini nie jest tak szkodliwy jak np. ketonal.
  • 19 / 3 / 0
No i znowu mnie wytelepało, 2 raz w życiu. Dobrze że wyczailem że cos jest na rzeczy bo jadąc autem zaparkowałem w ustronnym miejscu....
Ale bola łydki i jezyk 😛
  • 15 / 2 / 0
@up Jak wyczaiłeś? Opisz proszę dokładnie co wskazywało na możliwe drgawki i ile czasu upłynęło od wyczajenia do telepania.
Za rady typu "rzuć to" etc. z góry dziękuję, nie skorzystam.
https://www.youtube.com/watch?v=RlnorSxB-qQ
Zablokowany
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie

Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.

Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.