Przedtreningówki jakies ze stanów najlepiej i to samo tyczy sie spalaczy tłuszczu:)
22 marca 2020math243 pisze: Panowie co polecacie na konkretny wypierdol na siłce? Wcześniej używałem cytruline+300mg kofeiny+cukry proste. Niestety w tym momencie organizm ma problem z ubokami po kofeinie w jakiej kolwiek dawce. Na co ja zamienić żeby mieć maksymalny power prze 1h treningu?
Dobrze spompujesz na tym mięsień i daje tego "dodatkowego" kopa, kiedy kończy się paliwo...
02 czerwca 2020VERBALHOLOGRAM pisze: Próbował ktoś argininę? nawet nie na siłownię tylko suplement diety, podobno rozszerza naczynia krwionośne, których zwężenie może być przyczyną nadciśnienia. ( z tego co zdążyłem się dowiedzieć)
Suplement który - tak jak kreatyna - działa tak jak powinien.
Dużo tego zawiera się także we wszelakich białkach opartych o białko serwatkowe.
1. kreatyna - 5-10 g dziennie
2. beta-alanina 3-5 g przed treningowo od mrowienia mozna pierdolca dostać, ale kop jest
3. kofeina - dość oczywiste
Różne stacki działają, ale zastanawiam się często czy gdyby wywalić z nich 90% składu zostawiając synefrynę, kofeinę i beta alaninę nie działałyby tak samo.
No i dieta, ale to truizm...
Edit: o argininie zapomniałem. Tylko, że zależy co masz robić, to znaczy jak masz ciężką sesję na wiośle (jakiś cross etc) i walniesz 10 g argininy, to skutek odwrotny. Podobnie przed treniengiem bokserskim, gdzie trzeba przez godzinę trzymać łapy w górze - pompa mięśniowa nie jest potrzebna.
Nigdy nie spieraj się z ignorantami.
Ależ Mistrzu! Nie mogę się z Tobą zgodzić!
Masz rację!!
- kreatyna
- cytrulina
- beta alanina
- białko w zależności od braków w diecie
Polecam kfd dobry stosunek cena/jakosc
pamiętajcie, że to są tylko dodatki do dobrze zbilansowanej diety, którą jest fundamentem :)
2) Białko - w zależności od zapotrzebowania w diecie
3) Przed treningówka by zrobic maksymalnie cięzki trening
4) Witaminy-minerały w celu uzupełniania braków (podczas treningu tez tracimy witaminy)
08 września 2020mastermind95 pisze: Od siebie polecam Ashwagande i Eurycome Longjack. Działanie można odczuć po pewnym czasie( u mnie po 2-3 tyg).
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.