Jako, ze odstawiam benzodiazepiny "na zimno" spac nie moge wcale. Nie spalem 5 nocy pod rzad i w koncu nie wytrzymalem, poprosilem wiec cos na sen.
Dwie malutkie tabletki zaczynaja dzialac po okolo 40 minutach. Uczucie dosc dziwne, jakby lekko sparalizowane cale cialo. Cos, jakby odmrozic sobie twarz, palce i delikatnie reszte calego ciala. Oglupia do tego stopnia, ze do niemieckich pielegniarzy nocnych chcialem zagadywac po polsku :rolleyes:
Nie podoba mi sie ten ich pomysl z neuroleptykiem, ale niestety nie moglem tego wczesniej sprawdzic, co to za substancja.
W kazdym razie dzis bede sie mscil za ten neuroleptyk. Czeka ich sroga kara.
Raz przybiłem dawkę troche zwiekszona (miałem 2 tabletki na noc, jedna z rana) i zjadłem 6 tabletek zeby jak najszybciej zasnać i z innych powodow, wstałem po 3,5 h to latałem po scianach bo ciezko na nogach ustac a najgorszym efektem ubocznym była nadwrażliwość na światło, cholera nie polecam bo wrażenie to miałem że słońce mi przed oczami wisi.
Przerzuciłem się na xanax do którego nie mam zastrzezeń, czasami midazolam. Ale chloroprothixenu nie polecam :-p
Wady pierwsze z brzegu:
-zatyka nos,
-tak jakby wchodzi na serce/przyspiesza puls, nie wiem jak ciśnienie.
-po zajadaniu się 2-3 tyg i więcej trzeba zjadać nawet kilka 15mg zeby spać.
- może długawo wchodzić nawet do 2h, ale to taki neutral.
Zalety:
-całkiem miło odrealnia (wkurwiony z chęcią szybkiego zaśnięcia wrzut 50mg bez tolerki o 17 to jest wieczorek w stanie jakbyś był odłączony od tego całego syfu dookoła, relaks trochę podobny do diazepamu),
-lekkie działanie antydepresyjne,
-zmniejsza ciśnienia na dragi (kiedyś byłem pod psychicznym napięciem gbla to mocno się dziwiłem, że ten lek to wyłączał całkowicie/prawie całkowicie chęc przyjebania - na prawdę lux jest do tego. I może się przydać w sytuacji, ze jest okazja na jakiś wypad, a my nie bardzo chcemy iść, ale w sumie by się poszło, 50mg załatwi sprawe, odechce się nam wypadów i ryzykownych sytuacji).
- mniej komfortowa i nie uzależniająca/lekko wersja benzo (mięśni to raczej nie luzuje).
- nie uzależnia fizycznie wcale.
Kompletując wypasioną apteczkę ten lek obowiązkowo będzie na wyposażeniu.
Biorąc chlora dobrze mieć krople do nosa (nienawidzę kłaść się spać z zatkanym kulfonem).
Tylko, że krople też uzależniają, więc długie użytkowanie niewskazane.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.