Frame pisze:Nigdy nie poddawaj sie dobrowolnie karze, odmawiaj skladania zeznan. Domagaj sie umorzenia ze wzgledu na niska szkodliwosc czynu. Jesli nie poskutkuje to umorzy Ci sedzia.
Co należy odpowiadać na "skąd masz?"
Breslau jest niemieckie!
nie musieli zbyt długo zimować na dołku no i chcieli mieć sprawę już za sobą(sic!).
Ludzie są ostro niedoinformowani, dlatego pogadajcie na przyszłosć z ziomkami co robic w razie przypału, jakie zeznania i być pewnym że nikt nie zajebie z dupy a przedwszystkim nie ufać psom bo potem jeden z drugim dziwi się że nie jest tak jak mu pan policjant powiedział.
Na pytanie skąd masz ,wymyślasz jakomś ksywę np ,,piorun'' telefon zawsze się ustawiałem z nim w bramie jest w takich godzinach wszystko zmyślasz,jeśli Ciebie będą straszyć bić itd
idziesz za parę dni na inna komendę i mówisz ,że odwołujesz zeznania wszystko zmyśliłeś bo Ci kazali byłeś pod presją ,mówisz prawdę ,że Ciebie chcieli bić i że wymuszali na tobie to co miałeś zrobić,a tak naprawdę to sztukę znalazłeś
mulunguman pisze: Na pytanie skąd masz ,wymyślasz jakomś ksywę np ,,piorun'' telefon zawsze się ustawiałem z nim w bramie
po prostu odmawiasz składania zeznań masz takie prawo :-)
przekum pisze:Ja przypału nigdy nie miałem, ale z tego co ludzie opowiadali to poddali sie dobrowolnie dlatego że:
nie musieli zbyt długo zimować na dołku no i chcieli mieć sprawę już za sobą(sic!).
oazaspokoju pisze:Jeśli nie byłeś nigdy na dołku to możesz tego nie rozumieć, ale mnie to wcale nie dziwi, że niektórzy wybierają dobrowolny zawias, żeby nie zostać na dołku. Nic przyjemnego spędzić dobę(albo i dwie) na dechach, bez jebanego zegarka, z jakąś pleksją w oknach przez którą nawet nie widzisz czy już noc czy jeszcze dzień. Chodzenie w kółko się nudzi po jakimś czasie, a o sen ciężko. Do tego pies Ci mówi, że dobrowolne poddanie i za godzine wychodzisz. Troszke inaczej się myśli, nie zawsze racjonalnie.przekum pisze:Ja przypału nigdy nie miałem, ale z tego co ludzie opowiadali to poddali sie dobrowolnie dlatego że:
Nieścisłośc, niedopisałem tego że z art. 62 nigdy. Dołków kilka zaliczyłem wiem jak jest. Na jednym lepiej na drugim gorzej i wiem co człowiek czuje, jak za kilkanaście godzin trzeba meldować się w robocie. Nigdy nie mówię nigdy. Jednak ja bym się nie poddał.......
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.