Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Gdzieś znalazłem takie coś:
Pharmacokinetic studies indicated that intravenous dextrorphan has a mean half-life of 1.7 to 5.4 hours.
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
Drug-on pisze: No ale chyba dwie doby przerwy już powinny wystarczyć.
Pozdrawiam
Zastanawiam się, czy nie będzie jakiegoś problemu jeśli zdaży się to w ciągu kilku nastepnych dni-kiedy DXM jeszcze będzie we krwi.
Nie wykluczam też możliwości, że pokusi mnie na deksa kiedy będę zażywać te tabsy.
Czy to może być niebezpieczne?
Pytam tak z ciekawości, bo raczej wierzę w swój rozsądek który nie pozwoli mi pokierować kroku w stronę apteki z zamiarem zakupienia DXM-u.
Miło będzie jeśli ktoś odpowie mi na to pytanie, chodźby intuicyjnie.
Domyślam się, że dex raczej niweluje działanie hormonów, bądź też może być niebezpieczny.
Ale upewnić się nie zawadzi ;)
bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
Możesz się lekarza, że masz częste ataki kaszlu i łykasz acodin i zapytaj czy takie połączenie nie będzie groźne
@kylek, to że łyka tabletki niekonieznie znaczy, że ma chłopaka który ją kocha, może po prostu boi się wpadki na imprezie :-p
Jako pewną ciekawostke dodam że DXM ma długotrwały wpływ na mózg podobny do progesteronu, dlatego dxmowcy są bardziej rozmarzeni.
Pozdrawiam
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.