Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 58 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Drug-on »
Half life dla dexa na przyszłość. A właśnie jaki jest half life dla DXO?

Gdzieś znalazłem takie coś:
Pharmacokinetic studies indicated that intravenous dextrorphan has a mean half-life of 1.7 to 5.4 hours.
Ale nie wiem czy dobrze rozumiem że taki jest hl.
Ostatnio zmieniony 10 marca 2008 przez Drug-on, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3251 / 358 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
To jest hl DXO podanego dozylnie. Nie ma zbytnio sensu zastanawiac sie nad hl DXO. DXM jest z różną predkością metabolizowany, wchłaniany. Biorąc to pod uwage i biorąc na to poprawke długość hl DXM+DXO bedzie baaaaardzo rozbiezna. Najlepiej oceniac to subiektywnie imo.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 58 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Drug-on »
No ale chyba dwie doby przerwy już powinny wystarczyć.
  • 3251 / 358 / 2
Drug-on pisze:
No ale chyba dwie doby przerwy już powinny wystarczyć.
A czujesz sie normalnie po 2 dobach? Jesli czujesz sie w zupełności trzeźwy to myśle że starczy (u mnie by napewno nie wystarczyło dla dawki 450 w góre).

Pozdrawiam %-D
  • 18 / 1 / 0
Niedawno uraczyłam się dexem, a za niedługo będę musiała ruszyć hormony (Novynette), czyli antykoncepcję.
Zastanawiam się, czy nie będzie jakiegoś problemu jeśli zdaży się to w ciągu kilku nastepnych dni-kiedy DXM jeszcze będzie we krwi.
Nie wykluczam też możliwości, że pokusi mnie na deksa kiedy będę zażywać te tabsy.

Czy to może być niebezpieczne?
Pytam tak z ciekawości, bo raczej wierzę w swój rozsądek który nie pozwoli mi pokierować kroku w stronę apteki z zamiarem zakupienia DXM-u.

Miło będzie jeśli ktoś odpowie mi na to pytanie, chodźby intuicyjnie.
Domyślam się, że dex raczej niweluje działanie hormonów, bądź też może być niebezpieczny.
Ale upewnić się nie zawadzi ;)
"Jeśli tylko uwierzysz sobie, będziesz wiedział, jak żyć" J.W. Goethe
  • 459 / 3 / 0
moim skromnym zdaniem, deks nie będzie przeszkadzał w żadnym wypadku, i nie będzie szkodził jak będziesz go od czasu do czasu zarzucać. Ale to tylko moje zdanie, niech fachowcy z forum Ci to lepiej napiszą.
Uwaga! Użytkownik Piotrunio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 132 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kylek »
Skoro zamierzasz brać tabletki, tzn. że masz faceta, który Cię kocha (tak mniemam). Ciekawe, czy byłby szczęśliwy, gdyby dowiedział się, że bierzesz tabletki na kaszel nie na kaszel. Lepiej zapomnij o ćpaniu, ciesz się że układa Ci się życie, a nie wpierdalasz się w dragi. Pozdr.
Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania,
bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
  • 129 / 1 / 0
"Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonj do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą" ;-)

Możesz się lekarza, że masz częste ataki kaszlu i łykasz acodin i zapytaj czy takie połączenie nie będzie groźne %-D

@kylek, to że łyka tabletki niekonieznie znaczy, że ma chłopaka który ją kocha, może po prostu boi się wpadki na imprezie :-p
Ostatnio zmieniony 13 marca 2008 przez innuendo, łącznie zmieniany 1 raz.
No one told you when to run, you missed the starting gun.
  • 321 / 4 / 0
Wg mnie powinno byc ok. DXM nie powinien wpływac w żaden sposób na hormony, przeciez to zupełnie różne leki działące na co innego. Musisz tylko uważać żeby nie zwymiotować tabletki antykoncepcyjnej przy wejściu fazy.
Meow.
  • 3251 / 358 / 2
Nie wiadomo, jakby jakies niepozadane objawy sie pojawily zglos sie do lekarza po prostu.

Jako pewną ciekawostke dodam że DXM ma długotrwały wpływ na mózg podobny do progesteronu, dlatego dxmowcy są bardziej rozmarzeni.

Pozdrawiam %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.