Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Gdzieś znalazłem takie coś:
Pharmacokinetic studies indicated that intravenous dextrorphan has a mean half-life of 1.7 to 5.4 hours.
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
Drug-on pisze: No ale chyba dwie doby przerwy już powinny wystarczyć.
Pozdrawiam
Zastanawiam się, czy nie będzie jakiegoś problemu jeśli zdaży się to w ciągu kilku nastepnych dni-kiedy DXM jeszcze będzie we krwi.
Nie wykluczam też możliwości, że pokusi mnie na deksa kiedy będę zażywać te tabsy.
Czy to może być niebezpieczne?
Pytam tak z ciekawości, bo raczej wierzę w swój rozsądek który nie pozwoli mi pokierować kroku w stronę apteki z zamiarem zakupienia DXM-u.
Miło będzie jeśli ktoś odpowie mi na to pytanie, chodźby intuicyjnie.
Domyślam się, że dex raczej niweluje działanie hormonów, bądź też może być niebezpieczny.
Ale upewnić się nie zawadzi ;)
bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
Możesz się lekarza, że masz częste ataki kaszlu i łykasz acodin i zapytaj czy takie połączenie nie będzie groźne
@kylek, to że łyka tabletki niekonieznie znaczy, że ma chłopaka który ją kocha, może po prostu boi się wpadki na imprezie :-p
Jako pewną ciekawostke dodam że DXM ma długotrwały wpływ na mózg podobny do progesteronu, dlatego dxmowcy są bardziej rozmarzeni.
Pozdrawiam
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.