Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
Co wolisz - haszysz, czy marihuanę?
marihuana
696
63%
haszysz
405
37%

Liczba głosów: 1101

ODPOWIEDZ
  • 2251 / 383 / 0
@Amunicja to wklej proszę tę metodę ze szklanką
  • 12506 / 2425 / 0
Nabija się brązową grudę (tylko z taką próbowałem) na coś stabilnego typu igła na jakiejś podstawce. Następnie się ją podpala (grudę) i jak tylko zacznie płonąć, to zakrywa się to jakąś dużą szklanką. Dym szybko zbiera się w szklance więc uchylamy ją, wkładamy słomkę do napojów, wchłaniamy chmurę i zakrywamy. Czynność powtarzamy aż do wyczerpania grudy. 0.5 g starcza na kilka minut takiej zabawy.
Na YT było kiedyś tego od groma i pewnie dalej jest.
  • 479 / 72 / 0
Widziałem filmik na YouTube i sobie pomyślałem "haha nie mają w czym zajarać, to chłopaki poradzili sobie innym sposobem"
  • 194 / 28 / 0
podrzucam wg mnie najlepsza opcje palenia haszu, nie trzeba sie pierdolic z iglami sloikami itp i mozna nawet tloka zmontowac: post3759643.html?hilit=tanio%20spalic#p3759643
dawka czyni truciznę
  • 4 / / 0
Witam, niedługo będę na wakacjach w Hiszpanii i zamierzam popróbować sobie haszyszu. Ostatni raz kiedy miałem z nim styczność to po przechowywaniu go w szczelnie zamkniętym pojemniku w szafce, na drugi dzień od kiedy go miałem robił się bardzo suchy i twardy, gdzie na początku był miękki. Są jakieś metody, żeby taki się nie stawał ? Jakieś pochłaniacze wilgoci czy coś innego ? Pozdrawiam
  • 12506 / 2425 / 0
A to przypadkiem nie zależy od temperatury? Im cieplej, tym bardziej miękki. Zawiń w folię, potrzymaj w dłoni kilka minut i sprawdź.
  • 196 / 61 / 0
Konsystencja haszu zależy w dużej mierze od temperatury. Wystarczy potrzymać chwilę w ręku i robi się bardziej miękki.

Inna sprawa to metoda produkcji. Marokański czy libański dry sift robiony z prasowanego kiefu będzie twardy nawet świeży. Typowy azjatycki hasz jest robiony innymi metodami i jest dużo bardziej miękki. Afgany są plastyczne, a charas czy nepalski są jeszcze bardziej miękkie. hasz o najwyższej zawartości THC czyli full melt ma bardzo często konsystencję gęstego miodu, a przy odrywaniu kawałków cześć przylepia się do palców. Tego typu hasz dobrze trzymać w lodówce. Robi się twardszy i łatwiej go dzielić.
  • 1666 / 559 / 0
14 października 2021jezus_chytrus pisze:
Ten tradycyjny hasz z landrace'ów nadal chyba jest produkowany. Jest na YT kanał takiego podróżnika (Dawid Fazowski - spoko nazwisko by the way), który był w Afganistanie, albo Pakistanie na plantacji i tam rosły właśnie takie małe Indyjki. Nakręcił, jak to wszystko jest robione - jakieś sitka, czyli z trichomów właśnie.

Ja bym chętnie spróbował tego "żywego" haszu, czyli shiraz'u. Żywica zbierany z żywych krzaków gołymi rękami przez pocieranie i zdrapywana nożem. To musi być boskie. Może kiedyś poświęcę jakiegoś krzaka i spróbuję sam go zrobić. Choćby to miały być 2 gramy z rośliny : D
I co, zrobiłeś to kiedyś? Ja za dzieciaka widziałem typa który na polu znalazł dzikie konopie i tarł o nie łapy, a potem ścierał naskórek do wiadra, jebany miał tego od groma. Mówił że robi z tego "makumbe". Wyglądało obrzydliwie xD
  • 12506 / 2425 / 0
Nie, bo jednak szkoda mi krzaków na takie eksperymenty. Próbowałem kilka razy taką namiastkę w postaci tego, co się do nożyczek przykleiło - najlepszy hasz, jaki paliłem.
  • 1666 / 559 / 0
Ja się mocno za haszem stęskniłem i po dłuższym czasie trochę popaliłem. Podtrzymuję, że nadal działa na mnie całkowicie inaczej niż zioło. Czilaut, smiechawa, mniej wchodzi na banię, fajnie na ciało. Chociaż też przyznam, że te zioła z kofiszopów coraz gorsze. Kolejne dwa przetestowałem w okolicy, każdy punkt z menu i zazwyczaj jedna może max dwie odmiany fajnie robią.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.