Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2032 / 335 / 0
Z ssri ja biorę paroksetynę i nie widzę podbicia. Szkoda, że nic nie podbija działania marihuany tak mocno, doraźnie, natychmiast i zawsze 100% skutecznie jak alkohol. Wystarczy 1-2 piwa. Dopaminowy rush wzmocniony kanabinoidowym hajem jeszcze więcej dopaminy. Lubiłem używać alk w tym celu jak piłem.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 47 / 10 / 0
Zdecydowanie polecam 40/50g kakao ceremonialnego na 30/40 minut przed paleniem. Ogromne rozluznienie, skupienie, uziemienie, szczęście. Zdecydowanie warto
  • 12692 / 2456 / 0
Muszę kiedyś spróbować tego kakao. Rozumiem, że to ceremonialne to chodzi o to, że w pełni naturalne?
Od siebie mogę polecić bardzo ciepły prysznic / kąpiel tuż przed.
Inna, skuteczniejsza opcja to domieszka "pyłku", jeśli ktoś kolekcjonuje. Z waporyzatora to polecają metodą na kanapkę, czyli w środku, ale ja preferuję zmieszać z suszem. Mam wrażenie, że dużo lepiej to działa w sensie przepływu powietrza.
Ale nic nie pobije godziny biegania przed, ciepłego prysznica i wspominanej już mieszanki. Mózg wytwarza endokanabinoidy (działają relaksująco, uspakajająco i przeciwbólowo), które znakomicie uzupełniają się z kanabinoidami.
  • 803 / 142 / 0
Waleriana nieźle podbija THC, uspokaja, tylko tabletki nie płyn na spirytusie
  • 4 / / 0
Tak tylko z porad które słyszałem ostatnio, ktoś lekko spryskiwał zebraną roślinę olejkami z THC-p, zeby mocniej "kopało" ale dalej było jak naturalne THC, nie jestem pewien co do efektywności sposobu ale słyszałem dobre rzeczy.
  • 2032 / 335 / 0
27 listopada 2025dejotrusza pisze:
Zdecydowanie polecam 40/50g kakao ceremonialnego na 30/40 minut przed paleniem. Ogromne rozluznienie, skupienie, uziemienie, szczęście. Zdecydowanie warto
Stary numer. Dobry i sprawdzony. Jak przyjezdzam na swieta do rodzinki jedno z moich roszczen to wysokiej jakosci kakao poznym popoludniem :D Nie za smaczne ale raz do roku w sam raz. Nesquik wiadomo pyszniejszy ale to nie jest kakao w ogole.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 47 / 10 / 0
28 listopada 2025jezus_chytrus pisze:
Muszę kiedyś spróbować tego kakao. Rozumiem, że to ceremonialne to chodzi o to, że w pełni naturalne?
Tak, wystarczy wpisać w duckduckgo kakao ceremonialne i wyskakuje. Mega polecam nawet samo kakao sobie popijać raz na jakiś czas, mega zdrowe
  • 47 / 10 / 0
03 grudnia 2025AleksIznowic pisze:
Tak tylko z porad które słyszałem ostatnio, ktoś lekko spryskiwał zebraną roślinę olejkami z THC-p, zeby mocniej "kopało" ale dalej było jak naturalne THC, nie jestem pewien co do efektywności sposobu ale słyszałem dobre rzeczy.
Ostatnio jak byłem w Pradze to mialem okazję zapalic susz THC-p, pizda totalnie różni sie od naturalnego THC. Jest o wiele mocniej i zdecydowanie bardziej "psychodelicznie". Do tego bardzo nieprzyjemne odczucia cielesne, przynajmniej u mnie bo z całej ekipy tylko mnie leb napierdalał i chciałem zwymiotowac
ODPOWIEDZ
Newsy
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.