ODPOWIEDZ
  • 839 / 69 / 0
Które konkretnie? Kosmetyki dla dzieci to niekoniecznie zły pomysł. Ja używam pudru dla dzieci na podrażnienia po goleniu które robią się we wrażliwych miejscach (np. pachwiny) kiedy jest gorąco.
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 164 / 21 / 0
Sturm9 pisze:
Ruirin zrób też ten tutorial odnośnie pielęgnacji twarzy i włosów w czasie ciągów, o którym wspominałeś na poczatku. Bo o ile o złym wpływie rc-ków na zęby już słyszałem to nic mi nie wiadomo jaki niekorzystny wpływ mogą mieć na skórę i włosy i jak temu zaradzić. Chętnie poczytam.
zrobię, chociaż to o wiele mniejsza filozofia i stopień ważności sprawy, no i narazie nie mam tak wiele czasu :-) głównie chodzi o skupienie się na nawilżeniu:
+ kremy intensywnie nawilżające z mocznikiem
+ częste mycie twarzy delikatnymi specyfikami bez SLS i SLES aby pozbyć się flory bakteryjnej (duża faza, dużo potu :P)
+ porządnie masujemy twarz, pobudzamy krążenie
+ nie wyciskamy wyprysków, stosujemy antybakteryjne, ale delikatne toniki bez alkoholu, żeby jeszcze bardziej jej nie obciążać
To by było na tyle, same intuicyjne sprawy.

Co do włosów można się rozpisywać bardziej, ale w wielkim skrócie nawilżająca odżywka z Alterry, wcierka Jantar (coby włosy nie wypadały i cebulki dostały coś dla siebie), ja bym nie rezygnowała z silikonów w czasie ciągów (większość z was pewnie nie wie co to jest bezsilikonowa pielęgnacja włosów :P) Tak jak mówiłam, tu już można się rozpisać i rozkminiać czym myć, czym nie myć itd. Ja stawiam na delikatny szampon dla dzieci Babydream, żeby nie dręczyć włosów jeszcze bardziej.
Zostawiam tą fotkę jako taką zapowiedz serii o włosach:
[ external image ]
P.S Jestem przeciwnikiem opiatowania i jest to paczka kumpla, nie mam acodinu do przyozdobienia foty. Ale wy możecie ćpać co chcecie, to nie mój biznes
TL;DR Ciąg dragowy to czas, w którym trzeba być szczególnie miłym dla ciała jeżeli chcemy uniknąć wyłysienia, zmarszczek i blizn po trądziku na pół ryja.

Pozdro :)

przeniesiono. /Fuko
Stay beautiful księżniczko!
dbamy o zęby!
makijaż na kaca/zjazd!
  • 266 / 9 / 0
Oj dopiero teraz dopatrzyłem się że jesteś kobietą, sorki jakoś mi umknęło.
Więc chodzi ogółem o to że w czasie ciągów skóra i włosy się bardziej wysuszają i ogólnie nie wolno zaniedbywać higieny ? No to mnie akurat problem chyba nie dotyczy: cera normalna, beztrądzikowa, włosy lubią się szybko przetłuszczać więc wysuszenie wskazane, flejtuchem też nie jestem . Staram się zdrowo odżywiać, dużo witamin, suplementy. Spodziewałem się jakiś bardziej drastycznych skutków dla skóry i włosów. Tutorial mam wrażenie bardziej przyda się kobietom.
  • 164 / 21 / 0
Sturm9 pisze:
Więc chodzi ogółem o to że w czasie ciągów skóra i włosy się bardziej wysuszają i ogólnie nie wolno zaniedbywać higieny ? No to mnie akurat problem chyba nie dotyczy: cera normalna, beztrądzikowa, włosy lubią się szybko przetłuszczać więc wysuszenie wskazane, flejtuchem też nie jestem . Staram się zdrowo odżywiać, dużo witamin, suplementy. Spodziewałem się jakiś bardziej drastycznych skutków dla skóry i włosów. Tutorial mam wrażenie bardziej przyda się kobietom.
oj, jasne że zdecydowanie dla lasek dbających o piękne, sprężyste loki czy prostą lśniącą taflę włosów :D
wiesz, ale to że włosy są tłuste to nie znaczy że masz je przesuszać, bo przesuszenie jest od wewnątrz. odżywka nawilżająca alterra kosztuje z 7zł, wiem że true męscy faceci myją się tylko mydłem, ale ta odżywka jest cudowna, pięknie pachnie i naprawiła moje włosy po kilkumiesięcznym niespaniu i nauce na etylofenidacie :)
pozdrawiam, trzymaj się.
dbamy o zęby!
makijaż na kaca/zjazd!
  • 266 / 9 / 0
Kochana odżywek do włosów naprawę nie potrzebuje, są zdrowe, nigdy nie farbowane, bez trwałej :lol: Za to pewnie Cię zaskoczę ale używam kremu do twarzy i do rąk. A latem jak słońce spiecze to i balsamu do ciała żeby skóra się nie łuszczyła. Także tak całkiem na bakier z kosmetykami do pielęgnacji nie jestem.
  • 143 / 3 / 0
Właśnie, jak to jest z szamponami?
Używam ten z Naturii. Ale być może nazwa jest myląca. Chodzi o silikony, sztuczne dodatki do szamponów. To co, kupować te dla dzieci? One się tak nie pienią, a ja mam mocne włosy bardzo i dużo.
"Słowo trauma z greki oznacza ranę, a wie pan jak jest sen po niemiecku? Traum. Rany rodzą potwory"

http://blackoleander.blogspot.com/
  • 7 / / 0
ruirin pisze:
Sturm9 pisze:
oj, jasne że zdecydowanie dla lasek dbających o piękne, sprężyste loki czy prostą lśniącą taflę włosów :D
wiesz, ale to że włosy są tłuste to nie znaczy że masz je przesuszać, bo przesuszenie jest od wewnątrz. odżywka nawilżająca alterra kosztuje z 7zł, wiem że true męscy faceci myją się tylko mydłem, ale ta odżywka jest cudowna, pięknie pachnie i naprawiła moje włosy po kilkumiesięcznym niespaniu i nauce na etylofenidacie :)
pozdrawiam, trzymaj się.
stereotypom mówimy stanowcze nie.
  • 164 / 21 / 0
ziomek nie chodzi o stereotyp, 95% kolesi ma krotkie wlosy i szampon nie da roznicy. XD bez spiny! przepraszam za stereotypy, ja akurat jestem pro equality.
Co do szamponu. Kupuj babydream dla dzieci, nie chodzi tylko o silikony a tez o przesuszanie wlosow i skory glowy. Poczytaj o SLS i SLES. Zalezy czy myjesz wlosy codziennie. te szampony dzieciece i lekkie placza wlosy wiec odzywka to mus.
dbamy o zęby!
makijaż na kaca/zjazd!
  • 1509 / 223 / 0
Kilka dni temu rodzicielka przytaszczyła do domu słoik oleju kokosowego extra virgin. Polecam do demakijażu, tylko nie do skóry tłustej, bo podobnież wysoce komedogenne to to. Do pieczenia czy smażenia również, ale tutaj mowa o kosmetykach, także ten.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 101 / 4 / 0
olej kokosowy si si organiczny nierafinowany:)) jeszcze arganowy dziala cuda tylko brzydko pachnie no i olejek z avocado
ODPOWIEDZ
Newsy
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.