Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 690 / 310 / 0
@odbytniczy1991
Lekarz ci dobrze życzy. Szanuj tego człowieka. Ja z klonem nie mam doświadczenia. Ma moja babcia za to. Cierpi na depresje i lęki po śmierci dziadka nie może dojść do siebie. Klona bierze już wiele lat. Od kilku lat pomimo iż czuje się i zachowuje w miarę normalnie to klon spowodował że momentami nie pamięta nic. Nie poznaje ludzi, nie wie gdzie mieszka często, nie wie kim jest i kto jest przy niej, bierze obecnie 1 mg na dobę.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 359 / 99 / 0
01 lipca 2023patriko88 pisze:
Która benzo polecacie żeby działała silnie przeciwlekowo i w miarę długo?
Klonazepam działał u mnie 6-8 godzin. Ma swoje granice w działaniu przeciwlękowym, ale robi robotę.
Diazepam działa trochę krócej od klona, chociaż siedzi w organizmie kilkukrotnie dłużej. Przeciwlękowo wypada moim zdaniem od niego lepiej pod warunkiem, że nie masz wyrobionej tolerancji na benzo.
Jest jeszcze alprazolam w wersji SR o przedłużonym uwalnianiu, który w teorii powinien działać najdłużej. Jednak jest to taka "upośledzona" alpra, pozbawiona charakterystyki działania "normalnego" odpowiednika i z relacji podobno słabizna. Ale w miarę długo działa xd
  • 633 / 154 / 0
Bo, żeby poczuć działanie Alpry SR-ki, w zasadzie by trzeba wziąć dwukrotność zwykłej dawki. Nie będzie tego peaku, nie czuje się jej od razu, bo to odmienny profil działania.
Bardziej komfortowo jest ciąć alprę... też zwykłą, szybko działającą alprą z dodatkiem rolek i stopniowo.
I też nie wiem, czy komuś pomagała ta o przedłużonym uwalnianiu, w dodatku cholernie droga.
  • 87 / 13 / 0
U mnie zasada jest taka: Maksymalnie 2mg na dzień. Więcej to już skutki uboczne i tolerka.
  • 12 / / 0
Pare dni temu byłem na SORZE, czekałem na transport do psychiatryka. W pewnym momencie wszyscy pigularze i lekarze zniknęli albo byli czymś zajęci, to na szybciutko podszedłem do szafki z lekami w poszukiwaniu jakiegos opio. Znalazłem z dwa opk ampułek klonow, ale debil stwierdziłem, ze nie biorę bo i tak nie będę miał jak huknąć w psychiatryku. Pozniej okazało się ze na poczekalni na tym SORZE był sobie stolik niepilnowany z pełna ilością pukawek i igieł. Ależ się wkurwilem wtedy na siebie, No debil No. Taka anegdotka z dupy wzięta. Btw klony na mnie jakoś praktycznie nie działają, 2mg alpry=10mg klona
  • 633 / 154 / 0
Działają, działają, tylko że bez aspektu rekreacji.
  • 247 / 36 / 0
A czy ktoś z Was pomyślał co będzie gdy lekarz odmówi wystawienia recepty a ktoś uzależni się od tego leku fizycznie?
Wiem z własnej autopsji co to znaczy odstawić ten lek na sucho ...
5 lat jestem czysty ale z ciekawości śledzę Wasze posty .
Klonazepam to zło, a źródełko może wyschnąć, pytanie co wtedy ?
Pozdrawiam 🫠🙃🙂
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 1002 / 308 / 5
Eeeee nowy lekarz albo kupowanie na "lewo", zakup samego clona zresztą tanije wychodzi niż szukanie w pośpiech lekarza nowego. 100-150zł za opakowanie 2mg. Gdzie lekarz z terminami na już, kosztuje 250zł+
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 3406 / 534 / 0
09 lipca 2023mustafaq pisze:
U mnie zasada jest taka: Maksymalnie 2mg na dzień. Więcej to już skutki uboczne i tolerka.
U mnie tak samo ale czasem 2mg wystarczy mi na dwa dni jeśli nie jestem na wysokich dawkach tramalu i mam luz ogólnie w te dane dni.

Z kolei jak mam coś ogarniać to 4mg max wezmę.

Może nawet nie skutki uboczne ale kiedyś ktoś mi napisał tutaj na forum że większe dawki nie mają sensu, chodzi mi o to że jak trzyma się człowiek np. tych 2mg dziennie to można latami brać i toaletka nie wzrasta, w sumie ja tak zauważyłem.

No i oczywiście w ciągu benzo nie daje fazy itd tylko likwiduje to co ma likwidować modulator GABA, czyli np. nerwica to jest u mnie na 1 miejscu, pięknie usuwa ten problem.

Trzy dni bez benzo i nie mogę nasypać kawy i cukru do szklanki bo tak mi łapy latają że wysypuje wszystko poza kubek...

I tak kto się nie zna to wymaga od benzo nie wiadomo co (wiadomo faza jest czasem np. po detoksie) ale tak jak wspomniałem bzd radzi sobie bardzo dobrze z nerwicą, niepokojem itd.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 11 / 1 / 0
hej, od poniedzialku do dzis zjadlem 19 tabletek klonazepamu. dzisiaj zjadlem 3 tabletki i nie poczulem zbyt mocnego dzialania, jedynie lekko przeciwlekowe. oczywiste jest to, ze tolerancje juz na pewno mam wyrobiona. dlatego chcialbym sie spytac ile powinien trwac detoks od benzo, zebym znow mogl poczuc pelne dzialanie tej ambrozji. jakby co to nie jestem czestym uzytkownikiem benzo, ostatni raz jadlem benzo 2 miesiace temu. nie wiem czy ma to jakis wplyw na rozwoj tolerancji, ale wolalem to dodac. pozdrawiam serdecznie %-D
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2023 przez noice, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.