Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 499 / 2 / 0
próbowałeś już to? po 50mg raczej spokojnie dasz radę nic nie zrobić i nikogo nie obudzić.
  • 620 / 69 / 0
momentalnie reaczej nie, trzeba odczekac 10-15minut.
rodzinki po 50mg nie rozbudzisz ale ja po 200 miałem już spotkanie ze starszym ;)
  • 3205 / 176 / 0
Nawet po 100mg :)
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 987 / 8 / 0
Mi swego czasu, 100 mg wchodziło czasem prawie godzinkę. Działanie substancji odczujesz po jakiś 10-20 minutach, ale na peak trzeba z deczka poczekać.
Uwaga! Użytkownik greenwave nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 112 / 1 / 0
Witam z powrotem :-D Podsumuję mój nocny "trip".

Dawka: 50mg, 75kg

Od strony wizualnej absolutne zero, nie miałem nawet najmniejszego CEV'a. Generalnie substancja w 90% przypominała mi dex'a. Taka sama lekkość, lekka bezwładność kończyn, trochę znieczulające działanie. Porównałbym do jakiś 450mg kaszlaka. Czas działania to było u mnie jakieś 3 godziny, przez co rozumiem że 3 godziny po wzięciu zaczęły znacznie słabnąć efekty. na tyle że postanowiłem iść spać, co bez problemu mi się udało. Zarzuciłem ok 22:20, całość zeszła ok 8:30 rano. Następnym razem tyle samo IM lub z jakimś inhibitorem bo tak to nie ma sensu :)
  • 1959 / 61 / 0
Dawki 6-12mg (czyli takie uchodzące za progowe) podane drogą oralną są bardzo dobrym zamiennikiem małych ilości GBL'a (~0,7ml) czy kodeiny. Przyjemny relaks, 'opiatowy glow' i dobry humor.

Zauważyłem również, że nikotyna zdaje się 'nie działać' będąc pod wpływem metoksetaminy.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 265 / 2 / 0
gaciek pisze:
Dawka: 50mg
Od strony wizualnej absolutne zero, nie miałem nawet najmniejszego CEV'a.
po 50 też nigdy nie uświadczyłem wizuali, zjedz 100-120, no chyba że aż tak Ci szkoda materiału ;)

Thirteen, zdecydowanie potwierdzam, małe dawki mxe są naprawde fajne ;)
http://psychedelein.blogspot.com/
Psychedelein z języka greckiego ψυχή (psyche, "umysł") i δηλείν (delein, "ukazywać, objawiać"), czyli w wolnym tłumaczeniu "objawiający umysł".
  • 5299 / 106 / 0
Siedem dniów temu w postaci tygodnia stestowałem MXE za pomocą odkurzacza do filtrowania powietrza, znanego raczej jako nos. No fajna to substancja, dorzucanie po 30mg nie spowodowało jakiś większych fajerwerków nie mniej nie znaczy to, że substancję tę skreślam od linijki. Kiedyś, kiedy jeszcze w łapska wpadnie walnę setkę i zobaczę na co ją stać. Bardzo fajnie i dysocjacyjnie działa w półmroku. Twarze się zmieniają, pokój ma dodatkowe meble no i co najważniejsze idzie się dogadać także z trzeźwymi ludźmi. Jak dla mnie substancja ta ni chuja nie jest podobna do DXM poza tym, że X jest i tu i tu na drugiej pozycji :)
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 21 / / 0
Witam
Czy w razie problemów na fazie np. bat trip można zastosować jakieś benzo na uspokojenie? (mam xanax) czy raczej nie nie pomoże?
Pozdrawiam.
Ps: jest w ogóle możliwy bad trip na tym :D?
Ps2: ile trwa cała faza np przy podaniu 50mg? chodzi mi o czas do całkowitego zaniknięcia działania.
  • 620 / 69 / 0
Ja CEV nigdy żadnych po tym cudzie nie miałem, a zdążyłem wyjebać tego prawie 10g :) Szkoda, od razu inaczej by się latało jakby były.
Pod wpływem MXE raczej rzadko palę, ale zauważyłem, że na zjeździe (100-150mg) następnego dnia rano fajka może na kilka minut zdewastować błędnik.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.