Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
ODPOWIEDZ
  • 863 / 123 / 5
+ :)

Trenuj trenuj ;) Dobrze jest
[ external image ]
  • 43 / 2 / 0
Z tableta nie da sie dodawac zalacznikow, to dam se siana,coby warna nie wylapac, ale mam pytanie, moze banalne,mianowicie

Czy jak butelka z kranowka jest zakrecona to chlor odparuje? Chyba nie ma za bardzo gdzie?
Uwaga! Użytkownik PLNL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 863 / 123 / 5
Nie , butelka musi być otwarta.
[ external image ]
  • 12562 / 2435 / 0
Nie wierzę, że to pytanie padło %-D
  • 863 / 123 / 5
A jednak. :) Trzeba sobie pomagać Majsteros ;)
[ external image ]
  • 863 / 123 / 5
Wiec tak.

Z pozdrowieniami do :
[mention]virr[/mention]
[mention]Mochi7[/mention]
[mention]sandradobrze[/mention]
[mention]jareckiwww[/mention]
[mention]pijaq[/mention]

QP , dziękuję za rozmowę :)

i całej zwariowanej czatowej bandy :)

Odmiana pozbawiona do minimum THC, du za zawartość CBD - mam nadzieję , że pomoże mi spokojnie zasnąć i zamienić leki na soczyste, bogate w CBD , kwiaty.

Z fartem załoga
TJ
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
[ external image ]
  • 23 / 4 / 0
Witam Szanownych Użytkowników Forum :geek:

Moja pierwsza uprawa rozpoczęła się w tym roku całkiem przypadkowo. W kupionym temacie znalazłem ziarenko, które od niechcenia wrzuciłem do małej doniczki. Początkowo rosła na oknie, w maju wystawiłem na balkon i co jakiś czas zmieniałem doniczki na większe (obecnie - 15l.) Podlewałem zwykłym biohumusem, obecnie Florovit do roślin zielonych, około raz w tygodniu. Balkon jest od strony zachodniej.
Jeśli chodzi o trening, to na początku trochę toppingu i FiM, potem już tylko pochylałem łodygi bardziej do ziemi gumkami-recepturkami i bawiłem się w lolipopping i super-cropping.
Niechcący prawie kompletnie złamałem jedną z łodyg, ale pomogłem roślinie sznurkiem i taśmą klejącą i od jakiegoś miesiąca nic złego się nie dzieje.. (miejsce widać na jednym ze zdjęć)

Początkowo nie pokładałem w roślince dużych nadziei, ale ostatnio zauważyłem, że z przypadkowego ziarna wyrosła mi kobieta Stąd chciałbym się poradzić bardziej doświadczonych Użytkowników, czy z moją roślinką, wszystko jest w miarę OK? Czy mogę jej jakoś pomóc?
Jak myślicie, ile może z niej być?

Link do fotek: http://imgur.com/a/ggWn7
(sorry za zewnetrzny hosting ale nie mogę znaleźć przycisku do załączników)

Z góry wielkie dzięki za wszelkie rady i opinie!
  • 863 / 123 / 5
Hey :)

Śliczna i zdrowa Kobieta :)
Na tym etapie nie pozbawiaj Jej liści. Troszkę ją to musiało zaboleć.
Watrakowce ( te większe liście ) ciachaj wtedy, gdy Kobieta wykształci fajne , soczyste kwiaty. W nic już się nie baw , jest ok :)

Zmień nawóz , dedykowany do roślin kwitnących ( z przewagą PK , mniej N , ale nie kupuj całkowicie pozbawionego N ( azot ) , roślinka będzie nadal go potrzebować )

Dobrze jest. A ile wyjdzie ? Wróżką Maciejem nie jestem , także się nie wypowiem ;) Coś napewno Kobiecina urodzi - zaopiekuj się nią dobrze.

z fartem
TJ
[ external image ]
  • 23 / 4 / 0
Hej TJ,

Dzięki za rady! Niestety muszę kobietę jeszcze pomęczyć zginaniem łodyg - nie może za bardzo wystawać za kamuflaż z innych roślin z uwagi na sąsiadów :/

Zmieniłem nawóz na Target - Morze kwiatów (NPK 5-7-9). Producent zaleca stosowanie co 2-3 tygodnie - czy mam się tego trzymać? Generalnie podlewam roślinę prawie codziennie, ziemia w doniczce na balkonie bardzo szybko wysycha.

Pozdro!
  • 12562 / 2435 / 0
Wydaje mi się, że co 3 tygodnie to chyba jakieś nieporozumienie (choć producent powinien wiedzieć najlepiej). Spróbuj co 10 dni - jak zobaczysz jakieś oznaki "przenawożenia", to wypłukasz ziemię i już będziesz wiedział, że trzeba rzadziej : )

Podlewasz moim zdaniem za często - jeszcze Ci korzenie zaczną gnić.
ODPOWIEDZ
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.