Przez te 3 lata pomogła pregaba, benzo i wychodzenie do ludzi (yeah, co prawda ostatnie związało się w wjebaniem w temat, gdzie po mefie zyskałam pewność siebie). Od zawsze byłam jakimś odludkiem, zostałam zdiagnozowana z AuDHD. Nigdy nie miałam jakiś bliższych przyjaciół a całe dnie spędzałam w swoim pokoju.
druga osoba którą znam i która choruje na zespół aspergera to dziewczyna, którą znam od czasów liceum, ona gorzej się uczyła, miała nawet problemy z prawem, w 40% ona zachęciła mnie do ćpania, wszystko było od tego ze zaczęła być nadpobudliwa w przedszkolu, a potem gryzła inne osoby, przedszkole przeszła z tragiczną opinią, leżała w szpitalu psychiatrycznym 3 razy, miała jeszcze inne zaburzenia - wymieniając np. nerwicę natręctw, ciężką depresje z psychozą. Niestety nie jestem aż tak dobrze nauczony o zaburzeniach psychicznych. Ale pomijając to, ćpałem z nią różne narkotyki, było to 3-MMC, amfa i kokaina i jeszcze raz była ekstaza, byłem dość głupi zeby wpaść w taki sposób w narkotyki ale umysł czasem jest pojebany i nie działa tak jak powinien. do teraz mam z nią kontakt ale nie już aż taki jak wtedy. To moja historia. pozdro
01 maja 2024Satelitarny pisze:
Aha, ciekawostka: kokaina robiła z tej osoby kogoś całkowicie "normalnego", tj. w zasadzie całkowicie redukowała objawy obu zaburzeń. Natomiast w ogóle nie działała euforycznie (czy jakkolwiek to się nazywa). Praktycznie zero efektu. I to nie pierwszy przypadek, który znam, że na osobę z zespołem Aspergera kokaina działa inaczej niż na osoby neurotypowe.
Bezkitu, zawsze się zastanawiałem, dlaczego działa inaczej w moim przypadku, niż na innych.
Wiedziałem że jestem nim.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.