Przez te 3 lata pomogła pregaba, benzo i wychodzenie do ludzi (yeah, co prawda ostatnie związało się w wjebaniem w temat, gdzie po mefie zyskałam pewność siebie). Od zawsze byłam jakimś odludkiem, zostałam zdiagnozowana z AuDHD. Nigdy nie miałam jakiś bliższych przyjaciół a całe dnie spędzałam w swoim pokoju.
druga osoba którą znam i która choruje na zespół aspergera to dziewczyna, którą znam od czasów liceum, ona gorzej się uczyła, miała nawet problemy z prawem, w 40% ona zachęciła mnie do ćpania, wszystko było od tego ze zaczęła być nadpobudliwa w przedszkolu, a potem gryzła inne osoby, przedszkole przeszła z tragiczną opinią, leżała w szpitalu psychiatrycznym 3 razy, miała jeszcze inne zaburzenia - wymieniając np. nerwicę natręctw, ciężką depresje z psychozą. Niestety nie jestem aż tak dobrze nauczony o zaburzeniach psychicznych. Ale pomijając to, ćpałem z nią różne narkotyki, było to 3-MMC, amfa i kokaina i jeszcze raz była ekstaza, byłem dość głupi zeby wpaść w taki sposób w narkotyki ale umysł czasem jest pojebany i nie działa tak jak powinien. do teraz mam z nią kontakt ale nie już aż taki jak wtedy. To moja historia. pozdro
01 maja 2024Satelitarny pisze:
Aha, ciekawostka: kokaina robiła z tej osoby kogoś całkowicie "normalnego", tj. w zasadzie całkowicie redukowała objawy obu zaburzeń. Natomiast w ogóle nie działała euforycznie (czy jakkolwiek to się nazywa). Praktycznie zero efektu. I to nie pierwszy przypadek, który znam, że na osobę z zespołem Aspergera kokaina działa inaczej niż na osoby neurotypowe.
Bezkitu, zawsze się zastanawiałem, dlaczego działa inaczej w moim przypadku, niż na innych.
Wiedziałem że jestem nim.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek
Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.