Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 80 / 12 / 3
Po latach beznadziejnego leczenia, stwierdzam że nadszedł ten moment gdzie czuję się zdecydowanie lepiej

Przez te 3 lata pomogła pregaba, benzo i wychodzenie do ludzi (yeah, co prawda ostatnie związało się w wjebaniem w temat, gdzie po mefie zyskałam pewność siebie). Od zawsze byłam jakimś odludkiem, zostałam zdiagnozowana z AuDHD. Nigdy nie miałam jakiś bliższych przyjaciół a całe dnie spędzałam w swoim pokoju.
Masz jakąś sprawę? Pisz na oooizneb@hyperreal.email @tutanota.de bądź chat

Jabber: oooizneb@jabber.5july.net
catbox/t3dy8d.asc

:liść: :wino: :papieros: :kreska: :strzykawka: / sober?: 01.05.2025
  • 6 / 3 / 0
nigdy nie mialem styczności z objawami zespołu aspergera, ale spotkałem się z dwoma takimi osobami co na to chorowały, najpierw miałem kolege z podstawówki w 2010, pamiętam wiele jego spraw które toczyły sie przez cała podstawówkę, zachowywał się tak jakby nie miał w ogóle potrzeby pogadania z kimś, zawsze był sam, nie pracował w grupach, kłócił sie z innymi jesli mu coś nie pasowało, nie lubił zmian, jesli jakaś zmiana nawet mała była w jego życia bardzo na tym cierpiał, jednak nie miał problemów z nauką, bardzo dobrze się uczył przykładał bardzo się do tego zeby zdać podstawówkę z wyróżnieniem i tak było, był mózgiem matematycznym zawsze bardzo dobrze liczył w głowie bez pomocy, załapał tabliczkę mnożenia w 10 minut, gorzej było z ortografią ale to rzadko się zdarzało, teraz niestety nie znam tego przyszłości ponieważ rozłączyliśmy się po podstawówce i juz nie mialem z nim jakiegokolwiek kontaktu.

druga osoba którą znam i która choruje na zespół aspergera to dziewczyna, którą znam od czasów liceum, ona gorzej się uczyła, miała nawet problemy z prawem, w 40% ona zachęciła mnie do ćpania, wszystko było od tego ze zaczęła być nadpobudliwa w przedszkolu, a potem gryzła inne osoby, przedszkole przeszła z tragiczną opinią, leżała w szpitalu psychiatrycznym 3 razy, miała jeszcze inne zaburzenia - wymieniając np. nerwicę natręctw, ciężką depresje z psychozą. Niestety nie jestem aż tak dobrze nauczony o zaburzeniach psychicznych. Ale pomijając to, ćpałem z nią różne narkotyki, było to 3-MMC, amfa i kokaina i jeszcze raz była ekstaza, byłem dość głupi zeby wpaść w taki sposób w narkotyki ale umysł czasem jest pojebany i nie działa tak jak powinien. do teraz mam z nią kontakt ale nie już aż taki jak wtedy. To moja historia. pozdro
  • 2641 / 39 / 0
01 maja 2024Satelitarny pisze:

Aha, ciekawostka: kokaina robiła z tej osoby kogoś całkowicie "normalnego", tj. w zasadzie całkowicie redukowała objawy obu zaburzeń. Natomiast w ogóle nie działała euforycznie (czy jakkolwiek to się nazywa). Praktycznie zero efektu. I to nie pierwszy przypadek, który znam, że na osobę z zespołem Aspergera kokaina działa inaczej niż na osoby neurotypowe.
Na mnie tak kokaina działa.
Bezkitu, zawsze się zastanawiałem, dlaczego działa inaczej w moim przypadku, niż na innych.
45 Potem wszedł do świątyni i zaczął wyrzucać sprzedających w niej. 46 Mówił do nich: «Napisane jest: Mój DOM będzie domem modlitwy, a wy uczyniliście z niego jaskinię zbójców»9.
  • 2641 / 39 / 0
Eminem ma aspergera.
Wiedziałem że jestem nim.
45 Potem wszedł do świątyni i zaczął wyrzucać sprzedających w niej. 46 Mówił do nich: «Napisane jest: Mój DOM będzie domem modlitwy, a wy uczyniliście z niego jaskinię zbójców»9.
  • 2972 / 1605 / 35
Zespół Aspergera to musi stwierdzić lekarz narazie masz przypuszczenia poszlaki to jeszcze nie dowód, nie na 100% pewne.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
ODPOWIEDZ
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.