Glutaminę stosuje zawsze z b6 w formie P5P czyli tej aktywnej od razu
A co myślisz o stosowaniu dysocjantów pokroju pcp 3meo, pce, do gaszenia szalejącego glutaminianu ?? Albo np takiego leku jak memantyna kiedyś Berig o tym pisał że dobry do gaszenia szalejących receptorów do opioidach ale czy się nada na benzo ?
Ktoś jeszcze wspominał na forum, że dobrze na odbudowę przeoranego GABA działa tianeptyna, brana w dawkach leczniczych ofc.
Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenie, powiedzcie, czy klonazepam a najlepiej relanium ( ewentualnie estazolam) dobrze komponują się z opioidami typu Adamon SR 150 , oxycontin 20 mg lub mst 30 mg?
Mam na myśli, czy po
1- eliminują ewentualny zespół padaczkowy
2- chyba najważniejsze- czy nie powodują depresji układu oddechowego ?
Mam tu na myśli normalne dawki, typu 5 mg diazepamu i 20 mg oxy.
Lub czy warto zrobić sobie jednodniowy detoks od relanium lub estazolamu ?
Będę wdzięczny za pomoc
E. Hemingway
Ad 1 zmniejszają ryzyko potencjalnego napadu drgawek po dużych dawkach tramadolu, do tego celu najlepiej nadaje się klonazepam, diazepam i ewentualnie lorazepam.
Ad 2 owszem, powodują. Zawsze łączenie ze sobą dwóch lub więcej depresantów niesie ze sobą takie ryzyko. Ale nie oszukujmy się, połowa opioidowców miesza z benzo - grunt to znać umiar i wiedzieć gdzie postawić granicę. Know your body, know your mind, know your experience.
Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym jednodniowym "detoksem". ;)
1 nie wiedziałem, że oxy może wywołać padaczkę, ale nie wiem, nie mam wiedzy w temacie
Ja osobiście nie lubię mieszać. Spłycają mi fazę, a zamiast noddować (co uwielbiam ale ciężko już o taki stan) to zwyczajnie zasypiam
Kiedyś alpra dosłownie wyłączyła mi fazę po tramadolu.
Meh
PS 20 mg oxy i 5 mg diazepamu to mała dawka, o ile masz tolerke. Ale dla mnie i tak bez sensu mieszać.
zwracam sie z uprzejma prosba, o zweryfikowanie autentycznosci serbskich benzodiazepin. czy ktos probowal produkty marki hemofarm lub galenika beograd? (clonazepam pod nazwa rivotril)
Edit: Myslicie ze ile potrzeba przerwy by wróciła pełna magia klona?
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?