Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 1037 / 245 / 0
@Vratislav

Glutaminę stosuje zawsze z b6 w formie P5P czyli tej aktywnej od razu
A co myślisz o stosowaniu dysocjantów pokroju pcp 3meo, pce, do gaszenia szalejącego glutaminianu ?? Albo np takiego leku jak memantyna kiedyś Berig o tym pisał że dobry do gaszenia szalejących receptorów do opioidach ale czy się nada na benzo ?
  • 1211 / 616 / 0
@Migomat szczerze mówiąc to nie wiem, ale antagoniści NMDA/AMPA zdają się pomagać przy odstawce. Tylko tutaj takim złotym standardem jest raczej pregabalina, która też w jakiś tam sposób hamuje szalejący kwas glutaminowy i znosi lub znacznie redukuje dużą część objawów abstynencyjnych.

Ktoś jeszcze wspominał na forum, że dobrze na odbudowę przeoranego GABA działa tianeptyna, brana w dawkach leczniczych ofc.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 249 / 36 / 0
Hejka, słuchajcie.
Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenie, powiedzcie, czy klonazepam a najlepiej relanium ( ewentualnie estazolam) dobrze komponują się z opioidami typu Adamon SR 150 , oxycontin 20 mg lub mst 30 mg?
Mam na myśli, czy po
1- eliminują ewentualny zespół padaczkowy
2- chyba najważniejsze- czy nie powodują depresji układu oddechowego ?
Mam tu na myśli normalne dawki, typu 5 mg diazepamu i 20 mg oxy.
Lub czy warto zrobić sobie jednodniowy detoks od relanium lub estazolamu ?
Będę wdzięczny za pomoc
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 1211 / 616 / 0
@Angelus14 To czy dobrze się komponują to kwestia gustu. :)

Ad 1 zmniejszają ryzyko potencjalnego napadu drgawek po dużych dawkach tramadolu, do tego celu najlepiej nadaje się klonazepam, diazepam i ewentualnie lorazepam.
Ad 2 owszem, powodują. Zawsze łączenie ze sobą dwóch lub więcej depresantów niesie ze sobą takie ryzyko. Ale nie oszukujmy się, połowa opioidowców miesza z benzo - grunt to znać umiar i wiedzieć gdzie postawić granicę. Know your body, know your mind, know your experience.

Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym jednodniowym "detoksem". ;)
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 612 / 187 / 0
2 mogą powodować
1 nie wiedziałem, że oxy może wywołać padaczkę, ale nie wiem, nie mam wiedzy w temacie

Ja osobiście nie lubię mieszać. Spłycają mi fazę, a zamiast noddować (co uwielbiam ale ciężko już o taki stan) to zwyczajnie zasypiam

Kiedyś alpra dosłownie wyłączyła mi fazę po tramadolu.
Meh

PS 20 mg oxy i 5 mg diazepamu to mała dawka, o ile masz tolerke. Ale dla mnie i tak bez sensu mieszać.
  • 53 / 17 / 0
witam!
zwracam sie z uprzejma prosba, o zweryfikowanie autentycznosci serbskich benzodiazepin. czy ktos probowal produkty marki hemofarm lub galenika beograd? (clonazepam pod nazwa rivotril)
  • 4967 / 871 / 0
Jednak klon to jest to, zrobilem przerwę bo ostatnie 2 proby w krótkim odstępie czasowym zakończyły się fiaskiem i zero działania. Dziś po 2 tygodniach 2mg i jest lekki chill taka wyjebka, zapiłem kawka fajnie się gralo w coda a teraz sobie chilluje z muzyczka na słuchawkach. Nigdy żadne benzo nie daje mi tego co klon jednak czuje ze musze zrobić dłuższą przerwę by magia wróciła, wiadomo że to już nie będzie to co kiedyś, niestety benzowractwo potrafi zabrac każdy najprzyjemniejszy efekt benzo i nie zaoferować nic. Ale i tak w porównaniu do alpry to niebo a ziemia gdzie klon to niebo a alpra ziemia.

Edit: Myslicie ze ile potrzeba przerwy by wróciła pełna magia klona?
  • 1211 / 616 / 0
@serotoninowy u mnie wystarczyło jakieś 1,5 miesiąca od ostatniej dawki redukującej, żeby zbić tolerkę na poziomie 4mg/d z ciągu 9-cio miesięcznego do zera. 0,5mg robiło znowu jak na początku. Jeden warunek - zero alkoholu ani niczego innego, co oddziałuje na GABA. Albo jestem jakiś inny pod tym względem, albo faktycznie tolerkę na benzo można bardzo szybko zbić, a narzekają tylko ci którzy przerwę od benzo urozmaicają sobie browarkami.
  • 4967 / 871 / 0
Biore kwas walproinowy jako stabilizator nastroju, czy on może osłabiać działanie benzo? W sumie to chciałbym odstawić ten lek bo wyczytałem że może on mieć szkodliwy wpływ na wątrobę. Niebawem będę się widział z magikiem to mu powiem ze chciałbym to odstawić bo nie jest mi do szczęścia potrzebne.
  • 1211 / 616 / 0
@serotoninowy raczej nie, jeśli już to powinien wzmacniać bo coś tam przy GABA majstruje. Ale to, że jest hepatoksyczny to fakt i też bym to odstawił w cholerę. Lepiej wątrobę oszczędzać na lepsze specyfiki. %-D
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?