Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1545 / 1586 / 0
08 marca 2020michass90 pisze:
Albo mogli zmienic typ zycia .. poznali kogos zaczelo sie ukladac przestali brac badz walic IV i zyja teraz w miare normalnie ..
ale wiekszosc tego nie rozumie.
nie logujesz sie= nie zyjesz. takie myslenie.
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2806 / 362 / 0
08 marca 2020Ankaaa pisze:
08 marca 2020michass90 pisze:
Albo mogli zmienic typ zycia .. poznali kogos zaczelo sie ukladac przestali brac badz walic IV i zyja teraz w miare normalnie ..
ale wiekszosc tego nie rozumie.
Dokładnie .. niektorzy przestaja korzystac z forum co nie oznacza ze odeszli z tego swiata ...
  • 1823 / 104 / 20
To prawda, sam na przykład przepadłem na rok, zalogowałem się chyba poniżej 10 razy w 2019, chociaż w moim wypadku to było przez wpadnięcie w ciąg z dziewczyną i skierowanie myślenia w inną stronę, zajęcie się innymi sprawami niż forum, po prostu czasami życie od ciebie wymaga tyle, że nie piszesz nic. Mam też koleżankę która miała bardzo podobnie, jak ćpała grubo to nie wchodziła w ogóle, jak trzeźwiała to z powodu większej ilości czasu i chęci wchodziła tutaj by pogadać i moderować. To są przypadki ćpuńskie, ale tak jak mówi Michass90, może być sytuacja całkowicie odwrotna, poznajesz dziewczynę, która nie ćpa, odechciewa ci się ćpać, zakochujesz sie, poświęcasz czas na związek, pracę, budowanie jakościowego życia in real i zapominasz o wirtualnym świecie hyperreala.
Jednak stara gwardia to są doświadczone ćpuny, które znają tutaj dużo ludzi osobiście. Takie osoby raz, że rzadko przestają całkowicie ćpać, dwa są przyzwyczajone do tego środowiska i lubią czasem tutaj wejść, trzy mają znajomych którzy poświadczą, że żyją.
Jeszcze jest opcja inna: Ludzie ze starego środowiska po prostu stąd odchodzą i ich znajomi też i ostatni gasi światło, bo nie chce mu się siedzieć jak większość ćpaków z forum z którymi wymieniał się postami już dawno przestali ćpać/nie piszą/ nie żyją i nie ma kto poświadczyć, że nie umarli
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 1545 / 1586 / 0
@Duce ale sa i byli tacy, co chcieli tylko poczytac i troche glupot popisac, nic poza tym.
nie kazdy zostawia tu swoj adres, nr NIP-u, pin do karty i nr buta.
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1823 / 104 / 20
Jasne, o takich nikt najczęściej nie będzie pytał, bo kogo interesuje że nagle przestały pojawiać się posty z konta które ma 60 postów, a nawet kilkaset jeśli się zbytnio nie wyróżniało. Mówimy tutaj o ludziach jako tako rozpoznawalnych bo to o nich będą ludzie pytać w wątku zgonach. Reszta przejdzie niezauważona. Na pewno zginęło wiele "no name'ów" ludzi którzy tu wpadli, popisali trochę głupot, poczytali trochę, zapytali ile mogę przyjąć fentanylu będąc na klonazepamie i przepadli %-D Wiele jest też martwych kont z powodów takich, że ich posiadacze się zarejestrowali, dostali odpowiedzi na kilka pytan które ich dręczyły i nie wciągnęli się w tą społeczność. Forum ma 152648 zarejestrowanych użytkowników! Spora część z nich to konta z zerową liczbą postów, albo poniżej 30.
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 56 / 13 / 0
08 marca 2020Ankaaa pisze:
Spoiler:
Tak, @Ankaaa, mega logiczne myślenie, szczególnie, że na forum można zaznaczyć opcję "niewidzialności"- po prostu nie wiadomo, kiedy ktoś logował się po raz ostatni. Mega logiczne. Mega.
Forum i jego myślenie (ludzi tu obecnych) schodzi na psy.
@Duce, rozumując tak, jak koleżanka wyżej napisała- mamy tu więcej trupów niż mieści niejeden mały cmentarz.
Pink Fluffy Unicorns Dancing On Rainbows
Spoiler:
  • 2806 / 362 / 0
09 marca 2020Duce pisze:
Jasne, o takich nikt najczęściej nie będzie pytał, bo kogo interesuje że nagle przestały pojawiać się posty z konta które ma 60 postów, a nawet kilkaset jeśli się zbytnio nie wyróżniało. Mówimy tutaj o ludziach jako tako rozpoznawalnych bo to o nich będą ludzie pytać w wątku zgonach. Reszta przejdzie niezauważona. Na pewno zginęło wiele "no name'ów" ludzi którzy tu wpadli, popisali trochę głupot, poczytali trochę, zapytali ile mogę przyjąć fentanylu będąc na klonazepamie i przepadli %-D Wiele jest też martwych kont z powodów takich, że ich posiadacze się zarejestrowali, dostali odpowiedzi na kilka pytan które ich dręczyły i nie wciągnęli się w tą społeczność. Forum ma 152648 zarejestrowanych użytkowników! Spora część z nich to konta z zerową liczbą postów, albo poniżej 30.
W tej wypowiedzi @Duce ma całkowita racje .. jest mnóstwo kont które maja poniżej 30postow mimo ze na hajpie są ze 3lata ( taki przykład ) jest tez wielu którzy poczytali np. Watek o fentanylu i przedobrzyli z dawka i juz ich nie ma .. ale o takich osobach nikt nie mowi nie pyta co mieli np 15 postów w ciagu 2lat bycia na forum ...
  • 1993 / 490 / 0
29 lutego 2020ledzeppelin2 pisze:
To może być qutacz
Za stary na Qutacza.
  • 115 / 12 / 0
Fakt ja o śmierci Cancerousa nigdzie nie znalazłem tu wzmianki albo źle szukałem :( a juz prawie 2 lata minęły
  • 0 / / 0
Piszę, chociaż nie wiem, czy to kogoś obchodzi, a aktualnych znajomych jego nie znam, więc w ten sposób informuję, że użytkownik @Rahciah nie żyje.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.