Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 55 / 7 / 0
W dużych dawkach pregabaliny (narkomańskich, mówię tu też o swoim przypadku to jest od 900mg do około 1200mg na wrzute podejście i zapicie wodą kapsułek) to trzeba umieć się nie rozkręcać, wiedzieć, że bania faza siedzi w głowie i umieć ją uspokoić, najciężej jest bełkotliwą mowę opanować tak, aby była normalna, jak już normalnie zaczniesz się zachowywać na predze to jest połowa sukcesu.
  • 1 / / 0
Lżejszy lek o podobnym działaniu do pregabaliny- znacie? Nie biorę pregabaliny od pół roku. Wcześniej jakieś 3-4 lata wracałem do niej w kółko i z niej schodziłem ct zazwyzczaj- mówiłem zawsze, że już do niej nie wrócę, a wracałem maks po miesiącu. Wcześniej było u mnie dużo alko ale najpierw baclo a później prega sprawiły, że umiałem się bez niego obejść dzięki tym substancją. Teraz stwierdzam że mam większy problem z pręgą niż z alko-w chwilach napięcia zawsze najpierw jest myśl żeby wziąć pregabe niż się napić. Do brzegu: czy jest coś co może działać podobnie do pregabaliny ale jest bardziei bezpieczniejsze? I można to brać bez obaw długi czas i nie ma obaw że przestanie działać? Mam mega gonitwy myśli, analizuje wszystko na czynniki pierwsze jak skończę to znajduje sobie kolejną rzecz do rozkminiania- co prowadzi do mega napięcia, serio okrutnego napięcia. praktycznie nigdy nie ma mnie tu i teraz jestem jakiś nie obecny. Pregabalina właśnie w tym pomagala potrafiłem działać nie tylko rozkminiac. Potrafiłem poprostu żyć, robić coś, wyjść gdzieś, były chęci i siła żeby się czymś zająć. Obiecywałem sobie ze do żadnych prochów już nie wracam ale serio się męczę… podsumowując mam problem z obecnością tu i teraz. Jak wracam do domu nie potrafię się skupić na rozmowie z dziewczyną(jestem nie obecny, myślami daleko), najchętniej bym odrazu poszedł do sypialni i odpalił netflix.Zawsze jestem gdzieś myślami. Pomysły mam ale słabo z ich realizacją, często je porzucam. Funu z życia jakiegoś większego brak chociaż narzekać serio tak naprawdę nie mam na co. Ale nie nazwałbym tego depresja, bardziej jakieś nie wiem przebodźcowanie, a pregabalina mi dawała taki spokój w głowie. Co mi możecie doradzić, nie chce cpac ale chce się leczyć. Terapeuta powiedział, że się sam sabotuje bo nie chce iść do psychiatry, nie chciałem ale czuję że bez jakiejś obstawy zaraz znowu polecę i błędne koło będzie trawalo w nieskończoność. Psychiatra pewnie będzie chciał testować jakieś ssri, a że są tu ludzie którzy często mają większą wiedzę o magików chciałbym poznać wasze opinie, czy są jakieś bezpieczniejsze leki które serio mogą działać w takich objawach czy to szukanie świętego grała poprostu nie ma sensu.
  • 297 / 36 / 0
@Bolebor2 Po pierwsze zdiagnozuj się na ADHD bo to co opisujesz wypisz wymaluj do tego pasuje i może wcale niepotrzebne tu są gabaergiki tylko metylofenidat. Jeśli chodzi o coś podobnego do pregabaliny tylko lżejszego i z mniejszymi skutkami ubocznymi to gabapentyna
ODPOWIEDZ
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.