dlaczego właśnie wieczorem? Wszystkie żródła podają że l-tyrozynę należy jesć rano ,na czczo ,na długo przed węglowodanami.
/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
Nie narzucam na siłę pory przyjmowania, ja wypróbowałem i rankiem, i wieczorem - ta druga opcja działa efektywniej.
Pozdrawiam
Ze stosowaniem l-tyrozyny wieczorem to rzeczywiście trochę dziwne, ale może akurat Tobie to służy. Dawka 2000 mg jest dosyć duża. Jeśli masz zamiar stosować taką ilość przez dłuższy okres czasu to zrób badania tarczycy. Tak profilaktycznie.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
uczucie zmęczenia, osłabienie, senność, trudności w koncentracji, zaburzenia pamięci, stany depresyjne
Zakładając, że to z tego powodu (pi razy oko, nie mam badań, zero konkretów), l-tyrozyna pomaga w działaniu tarczycy.
Będę musiał iść do labolatorium i pobrać krew na oznaczenie poziomów h.tarczycowych. NFZ-owski lekarz mnie wyśmieje jak poproszę o skierowanie na takie badanie, wolę zapłacić i uniknąć wyśmiania...
Cholera, może to przez to... odezwę się gdy będę wiedział coś więcej.
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
Morbid Angel pisze:Jeśli kasa nie stanowi problemu to oczywiście wybierz prywatną placówkę. Tam jesteś klientem, płacisz, jest normalna obsługa itd. Publiczna służba zdrowia (chociaż utrzymywana przez podatników) to muzeum mentalności z PRL-u.
Coś w tym jest choć i w prywatnej czasem zdarzają się osły.Ogólnie lekarze mnie rozpierdalają zarabiają od 60zl-90zl na godz (i mówię o NFZ-cie nie o prywatnych bo mam w bliskiej rodzinie lekarza pracującego tylko przez NFZ i własnie tyle ma na godz) a i tak olewają pacjentów i robia wielką łaskę..
/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
Myślałem że lekarze bez specjalizacji psychiatrycznej nie mogą takich leków przepisywać. Jutro idę odebrać z apteki.
Jeśli mówisz, że jest lepiej, to nie bierz już żadnych chemicznych wspomagaczy. Brnij dalej w to co zacząłeś robić.
Styl życia to podstawa. Ruch i mikroelementy działają cuda. Radości szukaj w sobie, w tym co robisz.
Wszystko niemal już zostało powiedziane, skorzystaj z tych rad, a niedługo bedziesz panem swego.
Masz wybór, wybierz dobrze.
pozdrawiam
przeto pisze:Błędne koło, farmakologicznie to się możesz ewentualnie uzależnić. Takie moje zdanie.
Jeśli mówisz, że jest lepiej, to nie bierz już żadnych chemicznych wspomagaczy. Brnij dalej w to co zacząłeś robić.
Styl życia to podstawa. Ruch i mikroelementy działają cuda. Radości szukaj w sobie, w tym co robisz.
Wszystko niemal już zostało powiedziane, skorzystaj z tych rad, a niedługo bedziesz panem swego.
Masz wybór, wybierz dobrze.
pozdrawiam
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.