06 czerwca 2020lucifer_sam pisze: Czy wypisują tramal i ile można na raz wziasc?
Ja z ciekawości spróbowałem i gościu mi odmówił z wyżej wymienionego powodu.
09 czerwca 2020blokowiska666 pisze: Ja dostałem kody na pregabalinę i w aptece podałem kod i swój pesel, to wszystko.
-dzień dobry, ja po receptę. <podaje dane>
-a przepisywano to Panu?
-tak, poproszę Stilnox 10mg
-ile paczek?
-3 na zapas, i Dobrosom 7.5mg
-no dobra
Po chwili kody do recepty i za miesiąc nowy telefon. Może spróbuje z jakimiś lekami, których nie miałem nigdy przepisanych. Czy w takich sytuacjach lekarz, który to zaklepuje sprawdza moją historie czy raczej im się nie chce?
Jeśli miałbyś telekonsultacje na NFZ lub bez dodatkowej opłaty na jakimś prywatnym pakiecie medycznym, to wowczas warto odbyć parę dodatkowych telekonsultacji do jakichs w stylu dermatolog, urolog, interna - gdzie poprosisz np. o antybiotyk na biegunkę. Umawiamy konsultacje gdzie zwyczajnie wysępimy zalecenia i receptę na jakieś pierdoły. Dzieki temu jak lekarz spojrzy w kartę to nie odniesie od razu wrażenia, że interesują nas tylko leki psychotropowe i narkotyczne, tylko że jesteśmy zwykłym schorowanym Polakami w stylu:
Zdrowy tryb życia? Nigdy! Leki? Zawsze na propsie.
pierwszy raz 2x 30 szt Poltram Retard 100
drugi (po 2 tygodniach) 2x 30 szt Poltram Retard 200 :D
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.