06 czerwca 2020lucifer_sam pisze: Czy wypisują tramal i ile można na raz wziasc?
Ja z ciekawości spróbowałem i gościu mi odmówił z wyżej wymienionego powodu.
09 czerwca 2020blokowiska666 pisze: Ja dostałem kody na pregabalinę i w aptece podałem kod i swój pesel, to wszystko.
-dzień dobry, ja po receptę. <podaje dane>
-a przepisywano to Panu?
-tak, poproszę Stilnox 10mg
-ile paczek?
-3 na zapas, i Dobrosom 7.5mg
-no dobra
Po chwili kody do recepty i za miesiąc nowy telefon. Może spróbuje z jakimiś lekami, których nie miałem nigdy przepisanych. Czy w takich sytuacjach lekarz, który to zaklepuje sprawdza moją historie czy raczej im się nie chce?
Jeśli miałbyś telekonsultacje na NFZ lub bez dodatkowej opłaty na jakimś prywatnym pakiecie medycznym, to wowczas warto odbyć parę dodatkowych telekonsultacji do jakichs w stylu dermatolog, urolog, interna - gdzie poprosisz np. o antybiotyk na biegunkę. Umawiamy konsultacje gdzie zwyczajnie wysępimy zalecenia i receptę na jakieś pierdoły. Dzieki temu jak lekarz spojrzy w kartę to nie odniesie od razu wrażenia, że interesują nas tylko leki psychotropowe i narkotyczne, tylko że jesteśmy zwykłym schorowanym Polakami w stylu:
Zdrowy tryb życia? Nigdy! Leki? Zawsze na propsie.
pierwszy raz 2x 30 szt Poltram Retard 100
drugi (po 2 tygodniach) 2x 30 szt Poltram Retard 200 :D
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.