06 czerwca 2020lucifer_sam pisze: Czy wypisują tramal i ile można na raz wziasc?
Ja z ciekawości spróbowałem i gościu mi odmówił z wyżej wymienionego powodu.
09 czerwca 2020blokowiska666 pisze: Ja dostałem kody na pregabalinę i w aptece podałem kod i swój pesel, to wszystko.
-dzień dobry, ja po receptę. <podaje dane>
-a przepisywano to Panu?
-tak, poproszę Stilnox 10mg
-ile paczek?
-3 na zapas, i Dobrosom 7.5mg
-no dobra
Po chwili kody do recepty i za miesiąc nowy telefon. Może spróbuje z jakimiś lekami, których nie miałem nigdy przepisanych. Czy w takich sytuacjach lekarz, który to zaklepuje sprawdza moją historie czy raczej im się nie chce?
Jeśli miałbyś telekonsultacje na NFZ lub bez dodatkowej opłaty na jakimś prywatnym pakiecie medycznym, to wowczas warto odbyć parę dodatkowych telekonsultacji do jakichs w stylu dermatolog, urolog, interna - gdzie poprosisz np. o antybiotyk na biegunkę. Umawiamy konsultacje gdzie zwyczajnie wysępimy zalecenia i receptę na jakieś pierdoły. Dzieki temu jak lekarz spojrzy w kartę to nie odniesie od razu wrażenia, że interesują nas tylko leki psychotropowe i narkotyczne, tylko że jesteśmy zwykłym schorowanym Polakami w stylu:
Zdrowy tryb życia? Nigdy! Leki? Zawsze na propsie.
pierwszy raz 2x 30 szt Poltram Retard 100
drugi (po 2 tygodniach) 2x 30 szt Poltram Retard 200 :D
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych
14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.