Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 60 / 7 / 5
06 czerwca 2020lucifer_sam pisze:
Czy wypisują tramal i ile można na raz wziasc?
wydaje mi się że z tramalem może być ciężej jeżeli nie mamy odpowiedniej historii medycznej, ponieważ jest to silnie uzależniający lek i osoby o zdrowym umyśle nie wypiszą go tak bez powodu.
Ja z ciekawości spróbowałem i gościu mi odmówił z wyżej wymienionego powodu.
Thinking isn’t going to get us anywhere.
  • 1198 / 142 / 0
Zamówiłem 2 opakowania tramalu zapłaciłem 69 zł i miałem po paru minutach dwa kody na recepty. Jutro sprawdzę czy to działa nie chce mi się wierzyć że bez żadnej rozmowy ot tak dostałem, to nieprawdopodobne by było
  • 1974 / 528 / 0
Ja dostałem kody na pregabalinę i w aptece podałem kod i swój pesel, to wszystko.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 53 / 5 / 0
Tak. Jeżeli dostajesz kod, to znaczy, że lekarz klepnął receptę i jest po wszystkim.
  • 159 / 20 / 0
Ja od dr dostaje psychotropy SMSem
Uwaga! Użytkownik rangczu jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1198 / 142 / 0
Masakra co to jest teraz. Wpłacasz i dostajesz na co chcesz receptę. Co prawda dostałem tylko dwa opakowania tramalu po 30 TAB ale zawsze to cos jak ktoś szuka. Czytałem o tym że to jest biznes dobry w tej chwili i to wcale nie lekarze tam siedzą tylko zwykła osoba która wypisuje za kase mając dostęp jakiegoś skorumpowanego lekarza.
  • 1180 / 400 / 0
09 czerwca 2020blokowiska666 pisze:
Ja dostałem kody na pregabalinę i w aptece podałem kod i swój pesel, to wszystko.
e-recepta, ostatnio realizowałem tak samo,.
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 228 / 23
U mnie dzwonię do przychodni i:
-dzień dobry, ja po receptę. <podaje dane>
-a przepisywano to Panu?
-tak, poproszę Stilnox 10mg
-ile paczek?
-3 na zapas, i Dobrosom 7.5mg
-no dobra

Po chwili kody do recepty i za miesiąc nowy telefon. Może spróbuje z jakimiś lekami, których nie miałem nigdy przepisanych. Czy w takich sytuacjach lekarz, który to zaklepuje sprawdza moją historie czy raczej im się nie chce?
  • 101 / 26 / 0
No jeśli za każdym razem dzwonisz i chcesz po prostu leki, to jeśli robisz to za często - częściej niż wynikałoby to z przepisanego przez lekarza dawkowania to jak najbardziej mogą patrzeć na Twoją historię, aż w końcu wpiszą Ci w kartę jakieś zdanie którego ogólny sens to "ćpun, nie dopuszczać na długość ręki do żadnych leków" %-D. Ja kiedys w prywatnej opiece medycznej z roboty kazalem sobie wpisac w kartę, żeby mi nie dawać benzodiazepin %-D. Żeby nie korciło :)

Jeśli miałbyś telekonsultacje na NFZ lub bez dodatkowej opłaty na jakimś prywatnym pakiecie medycznym, to wowczas warto odbyć parę dodatkowych telekonsultacji do jakichs w stylu dermatolog, urolog, interna - gdzie poprosisz np. o antybiotyk na biegunkę. Umawiamy konsultacje gdzie zwyczajnie wysępimy zalecenia i receptę na jakieś pierdoły. Dzieki temu jak lekarz spojrzy w kartę to nie odniesie od razu wrażenia, że interesują nas tylko leki psychotropowe i narkotyczne, tylko że jesteśmy zwykłym schorowanym Polakami w stylu:

Zdrowy tryb życia? Nigdy! Leki? Zawsze na propsie.
Uwaga! Użytkownik klejzgoryla nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / 1 / 0
Potwierdzam, telekonsultacja (opis problemu "na gębę") i recpta na SMS
pierwszy raz 2x 30 szt Poltram Retard 100
drugi (po 2 tygodniach) 2x 30 szt Poltram Retard 200 :D
ODPOWIEDZ
Newsy
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.