...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1854 / 215 / 37
IMHO ekstrakt 60% na początek to trochę dużo. Ja bym zaczął od 10 000mg w 10ml dozowniku i powoli (na początek 4 krople rano i wieczorem) zwiększał dawkę obserwując progress. Warto też pamiętać, że CBD "rozkręca się" w działaniu w 10-14 dni.
Potwierdzić mogę, że stabilizuje nastrój, reguluje sen itd.
Aha, na olejku nie warto oszczędzać i najlepiej kupować u producentów z renomą i badaniami laboratoryjnymi.
Pozdro!

P.S. Jeśli chłopak sam nie będzie chciał się leczyć, to nikt za niego tego nie zrobi., nawet jak skończy ośrodek.
  • 3575 / 582 / 1
08 października 2021Karadras pisze:
Tyle do serducha...
Jestem psychologiem, psychoterapeuta CBTACT,, poznawczo-,behawioralnym.

Na początek zachęcam do zakupu oleju z konopi siewnych które mnie nazywamy medycznymi ponieważ zawierają tylko psychoaktywny składnik o nazwie CBD. Nic bardziej mylnego medyczną marihuanę można kupić w aptekach jeśli lekarz wystawi taką receptę.
Sen jest bardzo ważnym i stresogenny miejscu i stoi przed bardzo stresogenny mi wyborami życiowymi. Palenie trawki prawdopodobnie wywołało zespół amotywacyjny ponadto całkiem możliwe że jaki spektrum zaburzeń z zakresu (ADD, CZYLI ZABURZENIE KONCENTRACJI UWAGI U DOROSŁYCH BEZ TEJ PODNIETY PSYCHORUCHOWEJ JAK TO JEST OPISYWANE W NOMENKLATURZE NAUKOWEJ PRZY DZIECIACH Z ADHD.)

I PROSZĘ KUPIĆ MU PIRACETAM HANDLOWA NAZWA TO CHYBA MEMOTROPIL NAJLEPIEJ DAWKACH 1200 MG PO 3 TABLETKI 2 RAZY DZIENNIE.
JEŚLI LEKARZ ZDECYDUJE A Z TYM JEST RÓŻNIE ACZKOLWIEK MYŚLĘ ŻE BARDZO POMÓGŁ BY MU ODPOWIEDNIO DOZOWANY metylofenidat W POSTACI LEKU O NAZWIE MEDIKINET ALE TEN O NATYCHMIASTOWYM UWALNIANIU.

PÓŹNIEJ MOŻEMY ZAJĄĆ SIĘ ZIÓŁKA MI TYPU TRYPTOFAN KTÓRY JEST PREKURSOREM DOPAMINY CZYLI TEGO CO I DLACZEGO I CZY NAM SIĘ CHCE W ŻYCIU I CO NAM SPRAWY SZCZĘŚCIE I RADOŚĆ.

extraction myślę że średnia czyli około 60% CBD
A moze najpierw ziołkami a poźniej lekami? Może pan psychol zostawi kwestię leków lekarzowi, skoro sam nim nie jest? I dlaczego od razu wyjeżdza z typowo cpunskimi zestawami jak cbd, medyczna marihuana i metylofenidat (i to KONIECZNIE ten o natychmiastowym uwalnianiu). Do tego piracetam... Jakbym czytał marzenia ćpuna w terapii "lecz sam" (ale zeby przy okazji się naćpać!) korzystając z rad narkomanow z forum.

Ja pierdole...
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1 / / 0
Polecam Lublin Abramowice
  • 880 / 363 / 6
08 października 2021Karadras pisze:
Tyle do serducha...
PÓŹNIEJ MOŻEMY ZAJĄĆ SIĘ ZIÓŁKA MI TYPU TRYPTOFAN KTÓRY JEST PREKURSOREM DOPAMINY CZYLI TEGO CO I DLACZEGO I CZY NAM SIĘ CHCE W ŻYCIU I CO NAM SPRAWY SZCZĘŚCIE I RADOŚĆ.
To nie jest tak że nadmiar serotoniny uczyni Cię magicznie happy kolego, był 22 czerwca 2022 o tym kozak artykuł na "Nature".

Tryptofan jest prekursorem serotoniny, nie dopaminy, kolego.

Ja ze swojego doświadczenia polecam "Skrzydło" i "Tratwę".
Z tym że w "Tratwie" zrobią Ci detoks pod nadzorem lekarza, a potem to już hulaj dusza sama przy wsparciu terapeutów. W "Be Free" przeszkadzał mi też fakt że sesja z terapeutą była 1:1 w tygodniu.
W drugiej linii "Be Free" ale nie mają lekarza 24/h i załoga bez wykształcenia medycznego (ex-ćpun po zawodówce i skończonym jakimś kursie) ma głupią tendencję do ordynowania alkoholikom 2 mg alpry. I weź tu potem gadaj z takim typem ućpanym 2mg alpry na zajęciach grupowych, jak on ledwo przysypia... Ale co za kozaka tam poznałam, typ zredukował 10 mg diazepamu do zera 3 w miesięce, no przeskurwiel. Dyrektor wgl jest takimś terapeutą dot. uzależnień, żadnym lekarzem, a że psychologom nie ufam skurywysynom (sam mam taki fakultet) tak więc wiem w jakiej dupie byli i co widzieli.
08 października 2021wildwolf pisze:
P.S. Jeśli chłopak sam nie będzie chciał się leczyć, to nikt za niego tego nie zrobi., nawet jak skończy ośrodek.
Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami. To przede wszystkim walka samym ze sobą. Ośrodek z Tobą gówno zrobili, jeśli sam nie będziesz miał żelaznej, silnej woli.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.