Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 677 / 2 / 0
Jak dla mnie wycisza emocje diazepam, po wiekszej dawce czlowiek jest jak warzywo, mj i inne dragi poteguja moje emocje.
Uwaga! Użytkownik Nycomed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1957 / 230 / 0
Kurwa, ciekawa sprawa z tym noopeptem, tyle, że nie wszyscy mają takie efekty.
Pauli możesz jakoś konkretniej to opisać? Myślę, że coś takiego pozwoliłoby mi pozałatwiać parę zaległych spraw. W ogóle być lepszym człowiekiem. Jestem neurotykiem, więc emocje potrafią być dla mnie przekleństwem.
Wszak po lekturze tematu wydaję mnie się, że ten noopept jest raczej subtelny w działaniu. Może ktoś poleci coś większego kalibru, np. jakiś neuroleptyk? %-D
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 879 / 191 / 5
Opiaty po dłuższym stosowaniu.
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 101 / 3 / 0
nic nie wylacza emocji, nawet brak uczuc jest tylko pozorny (po opio czy benzo) tak naprawde zawsze sie cos odczuwa, chocby to bylo najmniejsze uczucie, ale jest, bo tak jest czlowiek skonstruowany ze nie moze nie czuć, to by bylo za latwe ;)
  • Fakers gonna fake
  • 86 / 6 / 0
Medytacja odpowiednio dluga i intensywna.
Jestes jak ze skaly, nic cie nie rusza.
Czujesz sie dobrze niezaleznie od bodzcow swiata zewnetrznego. :)
  • 261 / 8 / 17
ssri np. paroksetyna
Człowiek narkotyk wypoci, kurestwa nie da rady!
  • 422 / 21 / 0
Oj zgadza się, paroksetyna kosmicznie wyłącza emocje, sam od niedawna się na tym przekonałem. Chociaż głównie odczuwa się depersonalizacje.
  • 2372 / 315 / 0
opiaty na pewno. Nic chyba tak duszy nie wysysa
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 9 / 1 / 0
GerardZLivii pisze:
@Snakes
O jakie emocje chodzi, bo od tego zależy wybór optymalnego środka?
Najogólniej - benzo powinno się sprawdzić, choć nie bez efektu antykognitywnego. Także jeśli wybór padnie na benzodiazepiny, to stosuj ich jak najmniej.
Zawiść, wściekłość, zakochanie, żal, ogólne pobudzenie emocjonalne wynikające z zaburzenia osobowości. Podejmowanie impulsywnych decyzji powodowanych emocjami, które zakłócają, nawet uniemożliwiają logiczne myślenie.

Brałam różne benzo, wszystkie mnie usypiały, hydroksyzyna też, chociaż mniej. Odpadają, bo muszę mieć trzeźwy umysł na co dzień. Usypiające albo śmiechowe rzeczy tylko wieczorem i w weekendy, a mnie emocje zabijają cały dzień.

Spośród SSRI też próbowałam mnóstwa rzeczy, najlepsza była fluwoksamina, rzeczywiście trochę działała... no tak trochę (i to jest wielkie wow, bo pozostałe SSRI nie działały w ogóle. A wenlaflaksynę to w ogóle o kant dupy potłuc.)

Medytacja - wiem, ale pytałam o substancje.

Próbowałam już kiedyś DXM, fajna sprawa, rzeczywiście emocji nie było, tylko taka jedność ze światem. Zjednoczyłam się z meblami i wydawało mi się, że jestem fakturą. No ale to jest rekreacyjna substancja, a nie taka do użytku na co dzień. I podobno jest limit 50 tripów.

Bardzo jestem ciekawa tego noopeptu, wypróbuję.
  • 101 / 3 / 0
qweqwe890 pisze:
Medytacja odpowiednio dluga i intensywna.
Jestes jak ze skaly, nic cie nie rusza.
Czujesz sie dobrze niezaleznie od bodzcow swiata zewnetrznego. :)

czuc sie dobrze to nie jest wylączenie emocji :nuts:
  • Fakers gonna fake
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.