Pauli możesz jakoś konkretniej to opisać? Myślę, że coś takiego pozwoliłoby mi pozałatwiać parę zaległych spraw. W ogóle być lepszym człowiekiem. Jestem neurotykiem, więc emocje potrafią być dla mnie przekleństwem.
Wszak po lekturze tematu wydaję mnie się, że ten noopept jest raczej subtelny w działaniu. Może ktoś poleci coś większego kalibru, np. jakiś neuroleptyk?
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
- Fakers gonna fake
Jestes jak ze skaly, nic cie nie rusza.
Czujesz sie dobrze niezaleznie od bodzcow swiata zewnetrznego. :)
GerardZLivii pisze:@Snakes
O jakie emocje chodzi, bo od tego zależy wybór optymalnego środka?
Najogólniej - benzo powinno się sprawdzić, choć nie bez efektu antykognitywnego. Także jeśli wybór padnie na benzodiazepiny, to stosuj ich jak najmniej.
Brałam różne benzo, wszystkie mnie usypiały, hydroksyzyna też, chociaż mniej. Odpadają, bo muszę mieć trzeźwy umysł na co dzień. Usypiające albo śmiechowe rzeczy tylko wieczorem i w weekendy, a mnie emocje zabijają cały dzień.
Spośród SSRI też próbowałam mnóstwa rzeczy, najlepsza była fluwoksamina, rzeczywiście trochę działała... no tak trochę (i to jest wielkie wow, bo pozostałe SSRI nie działały w ogóle. A wenlaflaksynę to w ogóle o kant dupy potłuc.)
Medytacja - wiem, ale pytałam o substancje.
Próbowałam już kiedyś DXM, fajna sprawa, rzeczywiście emocji nie było, tylko taka jedność ze światem. Zjednoczyłam się z meblami i wydawało mi się, że jestem fakturą. No ale to jest rekreacyjna substancja, a nie taka do użytku na co dzień. I podobno jest limit 50 tripów.
Bardzo jestem ciekawa tego noopeptu, wypróbuję.
qweqwe890 pisze:Medytacja odpowiednio dluga i intensywna.
Jestes jak ze skaly, nic cie nie rusza.
Czujesz sie dobrze niezaleznie od bodzcow swiata zewnetrznego. :)
czuc sie dobrze to nie jest wylączenie emocji :nuts:
- Fakers gonna fake
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.