Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
mam kumpla który leczył się kiedyś z alkoholizmu i pamiętam że dostał wtedy właśnie zolpidem .
Pamiętał że miał niezłe jazdy (w sensie nieciekawe ) ale że było to dwano temu nie pamiętam czy po braniu czy przed (z powodu alko) .
Dostawał to od lekarza więc skoro był to normalny lek na delirki to może na kaca z jazdami też jest dobre ??
alpre wyrwałem na skutki po ciągu alko, wyjątkowo chujowo pomagało
od biedy rolki jak ktoś bez tolerki (15-20mg daje rade na cały dzień)
clonazolam też okej
mi jeszcze bardzo pomagał luminal
*1 mam na myśli tylko kaca - nigdy nie piłem 2 dni z rzędu więc delirek nie doświadczyłem
etizolam rządzi jak dla mnie, generalnie bardzo uniwersalne benzo. Remedium na bezsenność, kaca i zwałę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.