Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 343 / 8 / 0
paczki może i nie oddadza, ale można by sie postarać o zwrot pieniędzy jaki widnieje na potwierdzeniu przelewu. Nie oddadza paczki bo to srodek zastępczy, ale nie popełniłeś przestępstwa próbując wprowadzić go w obrót, ani Ci tego zamiaru za chuja nie udowodnia... To nie jest nie legakna substancja... Także nie powinno być nawet grzywny
Zaplaciłeś za to, nie dostałeś bo mieli Podstawy do zatrzymania. Zależy jaka to ilość i Czy to gra warta świeczki bo zapewne podliczą koszta przeprawy celnej, ekspertyzy, ale może chociaż część Ci zwrócą. Próba nie strzelba i odwołać się można zawsze, po każdym wyroku czy orzeczeniu... Ja bym próbował... Jak nie z nimi to do sądu bo jesteś nie winny i poszkodowany...

Nawet nie zdajesz sobie sprawy z jakich tytułów można wyrwać odszkodowania/zadośćuczunienia. Mówi Ci to były agent ds odszkodowań :)
  • 438 / 3 / 0
Tak. Kasę najwyżej chinol ci odda jak będzie mia dobrą wolę. A paczke komisyjne zniszczą nałoża opłate celną dojebą kosztami sądowymi. Ja w s umie dostałem 1600zł + 3 się paki się jebać poszły w huj za brefa. Nie. nie ma cdów. Co do sadu to rozprawę pewnie bez twojej obecności szybko załatwią. mi tak zrobili. Wyrok prawomocny i spierdalaj. Oto Polska
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
  • 343 / 8 / 0
Więc wtedy piszeszmy pozew o znisczenie mienia. Przecież to kurwa legalne, jasne, że mogli zatrzymać bo było podejrzenie zamawiaia kontrolowanego zwiazku. Jako, że popelnili pomyłkę mają prawo nie oddać do rąk własnych bo teoretcznie mógłby póżniej korzytać z tego w celachnie zgodnych z prawem, ale przez ich pomyłkę osoba jest stratna pieniądze przez nadużycie wladzy celnej... Fakt Polska to bezprawie niemal, ale z tyloma nie domówieniami, że moża wyjść choć ciut do przodu... Kosztansądowe moża na łatwo umorzyć. Wyrok uprawomacnia sie po jakims czasie piszesz odwolanie od wyroku i apelacje o ponowną rozprawe przy Twojej obecności.
Nie mogą odmówić
  • 438 / 3 / 0
Walcz. Dobrze ci życzę ale to jest komisyjne zniszczenie substancji potencjalnie zagrażającej królikom. XIVII wieczną wazę pewne by ci oddali. Ale moim zdaniem,, a mam doświadczenie nie zobaczysz nic poza wyroku na piśmie0 i w wezwania do opłaty kosztów sadowych oraz wesołej informacji że ci komisyjnie zjedli co tam kupiłe. Jedyna alternatywa na odzyskanie kasy to dogadanie się chinolem.
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
  • 343 / 8 / 0
Ja bym próbował i tak odzyskac kase na drodze sądowokej zadoścuczynienie... A nawet jesli nie wypali to przynajmniej chuje odczuje, ze nie każdy wszysko plazem puszcza... Ja takiego problemu nie mialem i odpukać...
Czasem poprostu trzeba sie liczyć, ze stratami, ale pierw dogadać sie jakoś z azjatą nie zaszkodzi...
W ogole to w przypadku zamawiania z nich, warto jezt zalożyć sobie dziłalność, bodajże wieksze clo, ale jak to zrobisz z głową to zwiększa sie twoja szansa na otrzymanie przesylki bez ekspertyzy.... Duzo to zmienia ilośc zamawianej substancji i jej cena
Są metody, trza próbować i nie odpuszczać tym skurwielom.
Ja juz tez musialem sie tlumaczyć celnikowi co to i po co i zbajerowalem go pieknie (na specyfikacji byla mikrocelluloza) takze bo moich zdolnosciach komunikatywnych, dostarczeniu specyfikacji i potwierdzenia przelewu paczuszke wysłali migiem :)
  • 1095 / 34 / 0
Zwrot kasy za zatrzymaną pakę - was chyba pojebało.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 88 / 1 / 0
Wartość paczki wpisana była 16$ wiec pewnie tylko taka kwota wchodzi w grę. Napisałem do nich list zobaczymy co odpowiedzą
  • 88 / 1 / 0
Napisałem odwołanie dostałem odpowiedź i nic z tego nie wyszło. Nadal umierają nie przy przepisie art. 57 WKC.
Będę ich katował listami może w końcu się zmieni.
  • 7 / / 0
A udowodnili, że to jest coś zakazanego ? Bo zabarwienie testera na żółto o niczym nie świadczy :))) Te testy dają masę wyników fałszywie pozytywnych, o czym pisałem w innym poście, ale musi zostać on zaklepany przez moderatora :)
  • 343 / 8 / 0
Czysto teoretycznie powinni Ci to oddać jeśli nie jesteś podejrzany/oskarżony o handel. Nie mają prawa Ci tego zniszczyć.
Ale teoria i to do czego mają prawo mija sie praktyką niestety.
Idź do radcy prawnego...

Edi/
Nawet jeśli nie uda Ci sie wskórać nic to chociaż daj sobie te lekka satysfakcje ciągłymi odwołaniami...
Niech chuje wiedzą, że nie każdy puszcza płazem ich samowolke
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.

KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.