Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 88 / 1 / 0
Przyszło mi zawiadomienie z UC że w zatrzymanej przez nich paczce na testach narkotykowych wykazało że w substancji jest metadon. wysłali próbki do lab. jest szansa że te wstępne testy źle coś wykazały?
Chińczyk zapewnia że to 4 CMC
  • 190 / 2 / 0
m4t3k1 pisze:
jest szansa że te wstępne testy źle coś wykazały?
Tak, jest na to duża szansa. A poza tym tester wykazał raczej mefedron, a nie metadon.
  • 88 / 1 / 0
W piśmie wpisali metadon
  • 18 / / 0
Powiedź, że nic na ten temat nie wiesz i że na pewno to nie jest to, co zamawiałeś.

No to nie wie nic na ten temat czy to nie to, co zamawiał? :D
  • 88 / 1 / 0
Ja razie nic się nie zmieniło, jeszcze wyniki z lab chyba nie przyszły. Oczywiście jeśli to była by inna substancja to ja w tym wypadku jestem osobą poszkodowaną i padłem ofiarą oszustwa, gdy wysłano mi inna substancje niż zamawiałem
  • 42 / 2 / 0
Odcinanie się od sprawy i pisanie że nic się nie zamawiało i nie wie się o przesyłce tylko wzbudzi ich czujność i będą chcieli to sprawdzić. Najlepiej trzymać się wersji że zamawiało się legalną w PL substancję (jeśli tak było), przedstawić na to jakiś dowód i wtedy wyjdzie czy zaszła pomyłka przy wysyłce.
Oprócz tego testy bardzo często są omylne w przypadku RC, dlatego są potwierdzane przez badania laboratoryjne, które też czasami są omylne.
  • 88 / 1 / 0
dostałem pismo, pomoże mi się ktoś od niego odwołać?
[ external image ]
[ external image ]
  • 438 / 3 / 0
Nic ci nie zrobią, pokaż im zamówienie, potwierdzenie przelewu i że byłeś pewien że to 4cmc. Wtedy dostaniesz grzywnę - tak jak ja miałem - dostałem grzywnę, bo nie poinformowałem UC, że idzie do mnie pozataryfowa paczka z Chin więc, ze niby migam się od płacenia cła. Paranoja. Co im miałem powiedzieć: "ej siemanko idzie do mnie właśnie 100 gram brefa, to policzcie mi opłatę celną" Kurwa.

Oni będą sprawdzać czy tym handlujesz, będą sprawdzać czy ktoś jeszcze jest w to zamieszany, będą sprawdzać czy wiesz do czego służy 4cmc (ja im jebnąłem że bref to środek czyszczący). I co najgorsze..... Nie odzyskasz swojego 4cmc :( smuteczek
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
  • 88 / 1 / 0
To że mi nic nie zrobią to już wiem. Lecz staram się wytoczyć odpowiednie pismo aby oddali mi tą paczkę
  • 438 / 3 / 0
ZAPOMNIJ. Zostanie komisyjnie zniszczona. Ne oddadzą ci za Chiny Ludowe.
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.