Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 401 / 3 / 0
Oczywiście, że jest inna, masz lepiej, bo ktoś nad tobą czuwa i pilnuje.
Niemniej jednak substancja ta sama. Po prostu ci radzę, że jak poczujesz możliwość, że możesz i jesteś w stanie to zupełnie odstawić to to po prostu zrób. Im szybciej, tym lepiej. Nie daj się wkręcić w substytucję do końca życia, bo to trochę jak kalectwo. Niby normalne życie, ale zazdrościsz tym, którzy nie mają kuli u nogi.
In heaven everything is fine. You've got your good things and I've got mine.

http://www.youtube.com/watch?v=qHYNfitGBp4

---

„Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą.” opio-free :cool:
  • 33 / / 0
Miał ktoś problemy z żołądkiem po podaniu buprenorfiny?
  • 258 / 2 / 0
vlad777 pisze:
Miał ktoś problemy z żołądkiem po podaniu buprenorfiny?
Nie zauważyłem podobnych problemów.
Jeśli chodzi o samą substancje to według mnie nie jest warta zachodu - chyba że połączymy to z jakimś speedem (z chociażby fetą czy pentedronem komponuje się idealnie).

Dawki średnio 2mg I.V

Jednak jeśli na stole nie ma żadnego innego opio to wtedy wiadomo... :-D
You Are What You Use...!
Arylcyclohex = Two Steps From Hell
  • 12502 / 2425 / 0
IMO nie ma sensu psuć sobie żył buprą. Jeżeli ktoś posiada bunondol, dużo lepszą alternatywą jest rozkruszenie kilku tabletek (optymalnie 2) w pył i sniff. Działa wyraźnie mocniej niż podjęzykowo. Oczywiście nos mamy jeden i trzeba go oszczędzać.

13 kwi 2014, o 09:24, scalono | 13

Szukałem tutaj (i nie tylko) odpowiedzi na pytanie, czy biorąc bunodol jest jeszcze nadzieja na działanie kodeiny. Odpowiedzi były niejednoznaczne i raczej gdybająco-teoretyzujące. Postanowiłem sam się przekonać. Ale first things first.
Bunondol biorę od początku grudnia w dawkach mniejszych niz 4mg (6-8 tabletek 0,4 / doba).
Ostatnia dawka bupry wczoraj o 17 (4 tabletki). Dzis 450mg kodeiny o 10. Działanie - wyraźne, z grzaniem itp. Odczuwalna moc to chyba z 80% tego, co przed buprą.
Dziekuję za uwagę i oczywiśnie odradzam takie eksperymenta

10:22 2014-04-22, scalono | 13 |

Mały update do powyższego:
Kodeina wygrzała bardziej niż pisałem - zrobiła to z opóźnieniem. Wyglądało to tak, jakby dawka bupry, jaką codziennie w siebie ładuje jednak nie blokowała receptora. Pewnie to kwestia osobnicza, lub dawki bupry.
Teraz zażyłem wieczorną porcję bunondolu - brak PWD, którego się trochę obawiałem.
Niemniej jednak chciałbym ostrzec, że na peaku działania kody pojawiły się znacznie spłycony oddech.
Don't try this at home
  • 425 / 33 / 0
Jeśli kodeina działa to możesz łatwo przejść na nią i odstawić. Samą buprenorfinę odstawia się gorzej ale takie 2-3 tygodnie na kodeinie powinny to uczynić znośnym. Oczywiście jeśli chcesz odstawić opioidy.
  • 12502 / 2425 / 0
Tak, to jest jakiś scenariusz na odstawienie bupry. Biorę jednak w ramach substytucji. Oczywiście jestem od nie uzależniony, ale to nie jest tak degradujący i syfiasty nałóg. jak przy morfino / kodeino podobnych. Ów eksperyment przeprowadziłem tylko z ciekawości. Po wszystkim żałowałem wydanych 16,50 PLN. Jak już wybije czas na rozstanie z buprą (ale kiedy, nie wie nikt), to prawdopodobnie "zjadę" do najmniejszej możliwej dawki a następnie przesiądę się na jakieś małe dawki kodeiny (choć mam nadzieję, że to nie będzie koniecznie). Tak to wygląda u mnie w teorii, ale praktyka nauczyła mnie, że teoria u ćpuna (szczególnie opio), postanowienia, plany często ulegają zmianie : ) Puki co jestem bardzo zadowolony z bunondolu. Trochę odżyłem dzięki niemu, ciśnienie prysło od 1szej dawki i nie pojawiło się ani razu.
  • 425 / 33 / 0
Czujesz działanie bunondolu oprócz braku skręta i ciśnień?
  • 12502 / 2425 / 0
Tak, czuję działanie - bardzo subtelne. Nie mogę nazwać tego naćpaniem się. Przez pierwszy tydzień, może 2 działanie było nieco wyraźniejsze, ale w niczym nie przypominało stanu znanego użytkownikom morfiny / kodeiny. Od święta część dawki proszkuję i ładuję w nos - wtedy działa mocniej (jak na początku).
Podsumowując - bupra daje raczej stabilny stan ciała i ducha, inny od całkowitej trzeźwości, ale nie ma mowy o ciepełku, przysypianiu, swędzeniu itp. Myślę, że nawet podwyższenie dawki nie zmieniłoby jakoś znacząco sytuacji - słynne powiedzenie dot. bupry - less is more, more is less.
Pozdrawiam
  • 1680 / 266 / 0
Ja przeszedłem z programu bunondolowego na metadon. Zdecydowanie lepiej się czuję.
Największy przegryw na forum
  • 206 / 3 / 0
nie bardzo wiem w ktorym temacie takie pytanie zadac, ale nie moglrm znalezc informacji na ten temat. Czy jest sens leczenia się z uzależnienia tramoalowego bunondolem? O ile kolega wyrazi na to chec. i wogole zeby probowac na wlasna reke? podejrzewam ze lekarz zaden nie przepisze tego leku mojemu koledze ani nie poprowadzi terapii. Tylko czy bunondol nie jest przypadkiem silniejszym opioidem niż tramal? Jestem troche zielony w tym temacie ale podobno jest skuteczny w stosunku do silnych opiatow
.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.

Newsy
Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.