Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 657 / 7 / 0
Najlepiej zjesc to co sie ma ale jak sie ma duzo to lipa.
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 825 / 14 / 0
lolipop999 pisze:
Powiedzieli, że "ktoś przyszedł na komendę, powiedział i dostał 200zł", choć nie wiem ile w tym prawdy :-|
Norma, na ośce namierzyli kapusia(nikt nigdy by o to nie podejrzewał) który brał po 50,100zł za dawanie informacji. Paradoksalnie informacja poszła od policjanta który pił na koszt kogoś ciekawego i rozwiązał mu się jęzor, zresztą ładnie go podpuścili.
  • 112 / 8 / 0
Coś już wiadomo? Jak po rozprawie? Opisz proszę co się aktualnie dzieje :)
  • 80 / / 0
Jednak okazało się, że w poniedziałek miała pojechać tylko moja mama, na wstępną rozmowę :retarded:
Teraz szkoła musi napisać im coś o mnie, a za 2 tygodnie znowu rozmowa z matulą.
  • 853 / 56 / 0
Czyli rozejdzie się po kościach, chyba że matka będzie cię chciała na detox wysłać:>
Ogólnie uważaj na siebie, ćpanie różnych wynalazków w tak młodym wieku może ci zrujnować życie.
Pomijam już fakt że zadawanie się z gównarzerią rodzi takie konsekwencje jakich dotykasz, bo to że jakiś łebek cię sprzedał, jest pewne.
  • 80 / / 0
Sprawy nie było i nie będzie, prokuratorka(?) powiedziała, że mam za dużo czasu i mam się zapisać na jakiś sport, także jestem w choy zadowolony :-D

Teraz będę bardziej na siebie uważać, dzięki za rady ^_^
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.