jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Stymuluje - energia fizyczna Cię roznosi, masz tiki nerwowe, często też schizy przez noradrenalinę, w skrócie nadpobudliwość ruchowa.
Profil działania wcale nie jest taki zbliżony do siebie, po mecie miałem przeróżne chore wiksy (nie na zejściu!), nieogar i nieprzyjemne wręcz po czasie pobudzenie, o zwale nie wspomnę na następny dzień, bo to był chyba jeden z moich największych koszmarów jakie dotąd przeżyłem. Dlatego mecie mówię stanowcze nie.
MDMA natomiast, to jest to, ciepło, euforia, empatia, brak nachalnego pobudzenia jak przy mecie i zjazd nie odczuwalny w przypadku mojej osoby, dwie zupełnie różne zabawki.
Dla mnie zdecydowanie ten pojedynek wygrywa MDMA. (pominę częsty i mocny szczękościsk którego akurat nie lubię), ale i tak MDMA dla mnie lepsze, oczywiście czyste MDMA a nie chujostwo z domieszką.
KANNABINOIDY
Nie rozumiem dlaczego niektórych dziwi, gdy ktoś pisze że meta nie stymuluje. Też bym określił w ten sposób jej działanie.
Powiedziałbym nawet, że wprowadza w stan 'spokoju', hehehe.
Chciałbym spróbować metaamfetaminy i doświadczyć efektu rozpływania się...
Wylądowałem wtedy na imprezie, ale z fotela nawet dobrze połamany amen break nie był mnie w stanie wyciągnąć.
No nie mniej jednak, jakiś czas potem przetestowałem miks z grzybami i moja opinia przeszła lekką transformację ;-)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.