Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 32 / / 0
U mnie po homecie też wystąpił pewien 'problem' ze wzrokiem. Tak samo jak autor tematu ostatnio jakikolwiek psychodelik brałem w czerwcu. Od tamtej pory mam lekkie falowanie obrazu. Zauważalne szczególnie przy patrzeniu na jakiś powtarzający się deseń, np. Kafelki w łazience. Efekt jest podobny do tych złudzeń optycznych co w sieci krążą, patrzy się na czarnobiałą spiralkę przez kilkadziesiąt sekund, a następnie "cieszymy" się wybrzuszeniami w percepcji wzrokowej. W moim przypadku nie jest to jakieś ba rdzo silne, ale jednak występuje. Mam się czymś martwić czy to pospolite HPPD?
  • 2775 / 39 / 0
zwariowałeś, serio
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 267 / 0
Moralnik pisze:
Mam się czymś martwić czy to pospolite HPPD?
Pospolite, dobre :-)
Unikaj może wpatrywania się w takie powtarzające się wzory, bo to do niczego dobrego nie doprowadzi, lepiej dupeczki sobie oglądać :-)
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.