Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 26 / 0
Nie musi się nikt tłumaczyć co może z tym robić jak ktoś chce to może to jeśc smarować się tym,wyrzucić do zlewu może robić wszystko co nie jest zakazane czyli handlować,udzielać,produkować mn.
  • 2466 / 16 / 0
Dodaje to do masła i smaruje tym chleb

I tyle w temacie
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 1037 / 10 / 0
To pokrewne pytanie - jak z punktu widzenia prawa wygląda spożywanie takich rzeczy w miejscu publicznym oraz przebywanie w miejscach publicznych "na fazie" (nie znam na to prawnego określenia)?

I drugie pytanko - czy zażeranie się Thiocodinem/Acodinem w ilościach powodujących stany narkotyczne jest legalne czy nie jest?
  • 2466 / 16 / 0
Przypuszczam że tak samo jak alkohol. Jak zobaczą że ostro porobiony to na wytrzeźwiałke pewnie.
  • 48 / / 0
toksykologia, jak już.
Uwaga! Użytkownik punkowa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2466 / 16 / 0
Zależy co będzie odpierdalał

Według twojej definicji to i każdego na toksykologie powinni zawozić.
  • 48 / / 0
nie, według definicji policji osoba do pewnego stopnia trzeźwości moze spedzic noc na dołku w celu wytrzexwienia i skladania na nastepny dzien wyjasnien lub moze zostac przewieziona na izbe wytrzeźwień/toksykologie. Po środkach zmieniajacych świadomośc innych niz alkohol (nieprawidłowa reakcja źrenic, nadpobudliwosc, omamy, majaczenie itp) osoba ta zostanie przewieziona na toksykologie w celu podania odpowiednich lekow, gdyz funcjnariusz na sluzbie nei jest w stanie ocenic prawidlowo na ile środki zażyte sa w stanie zagrozic zdrowiu lub zyciu zatrzymanego.
To moja definicja.
Uwaga! Użytkownik punkowa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 292 / 5 / 0
ImagineAndStyle pisze:
Mylisz się - używanie jako kadzidełka w bloku np mogą przywalić dużą szkodliwość społeczną.

Nie przy względnie niewielkich ilościach puszczanych z dymem ;) Przy mojej bardzo dużej tolerancji, w noc nie spale więcej niż 3-4 g maczany 1/35. 4g maczany zawiera ok 115mg kannabinoidu. Ani 4g suszu, ani nawet 200g spalonego prochu nie stanowi nawet małego zagrożenia, zważywszy na położenie mojego wiecznie zadymionego pokoju ;-)

punkowa pisze:
nie, według definicji policji osoba do pewnego stopnia trzeźwości moze spedzic noc na dołku w celu wytrzexwienia i skladania na nastepny dzien wyjasnien lub moze zostac przewieziona na izbe wytrzeźwień/toksykologie. Po środkach zmieniajacych świadomośc innych niz alkohol (nieprawidłowa reakcja źrenic, nadpobudliwosc, omamy, majaczenie itp) osoba ta zostanie przewieziona na toksykologie w celu podania odpowiednich lekow, gdyz funcjnariusz na sluzbie nei jest w stanie ocenic prawidlowo na ile środki zażyte sa w stanie zagrozic zdrowiu lub zyciu zatrzymanego.
To moja definicja.

Co do w/w definicji, nie jestem w stanie uwierzyć, ze nawet przy dużej fazie ktoś z niewielkim stażem nie dalby rady się ogarnąć ;-) Gdyby o 5 nad ranem, po przepalonej nocy z pt/sb wpadliby panowie w kominiarkach do mojego zadymionego pokoju pod pozorem podejrzenia o posiadanie dałbym rade wiarygodnie, przy użyciu konstruktywnych argumentów wytłumaczyć się z zaistniałej sytuacji :cool:
Wierzę w ciebie.
Uwierz we mnie.
Wierzę w was. Wierzę, że nie nadaremnie. Młode pokolenie, ostrzeżenie, życie z gównem nie ciekawsze... To nie koniec, tutaj zacznę.

Jeszcze raz powtórzę, co wpoiło mi podwórze: trzymać się jak najdłużej.
  • 1 / / 0
Jasny pisze:
Co do w/w definicji, nie jestem w stanie uwierzyć, ze nawet przy dużej fazie ktoś z niewielkim stażem nie dalby rady się ogarnąć ;-) Gdyby o 5 nad ranem, po przepalonej nocy z pt/sb wpadliby panowie w kominiarkach do mojego zadymionego pokoju pod pozorem podejrzenia o posiadanie dałbym rade wiarygodnie, przy użyciu konstruktywnych argumentów wytłumaczyć się z zaistniałej sytuacji :cool:
Art. 42.
3. Każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona prawomocnym wyrokiem sądu.

Także, morda na kłódkę i niech oni się bawią, w postawienie (bez zasadnych) zarzutów.
Milczenie, milczenie, milczenie. Tylko to Was uratuje od gorszego bagna niż to co sobie stworzyliście!
  • 83 / 1 / 0
Najgorsze jest to, że policyjne testy wychodzą pozytywne po sprawdzeniu maczanki z AM-2201... Przekonałem się o tym 3 razy. Nawet test na obecność THC w moczu wychodzi pozytywnie. Dobrze, że nie jechałem autem bo jeszcze by mnie prawko zawinęli.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty

Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.