I tyle w temacie
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
I drugie pytanko - czy zażeranie się Thiocodinem/Acodinem w ilościach powodujących stany narkotyczne jest legalne czy nie jest?
Według twojej definicji to i każdego na toksykologie powinni zawozić.
To moja definicja.
ImagineAndStyle pisze:Mylisz się - używanie jako kadzidełka w bloku np mogą przywalić dużą szkodliwość społeczną.
Nie przy względnie niewielkich ilościach puszczanych z dymem ;) Przy mojej bardzo dużej tolerancji, w noc nie spale więcej niż 3-4 g maczany 1/35. 4g maczany zawiera ok 115mg kannabinoidu. Ani 4g suszu, ani nawet 200g spalonego prochu nie stanowi nawet małego zagrożenia, zważywszy na położenie mojego wiecznie zadymionego pokoju ;-)
punkowa pisze:nie, według definicji policji osoba do pewnego stopnia trzeźwości moze spedzic noc na dołku w celu wytrzexwienia i skladania na nastepny dzien wyjasnien lub moze zostac przewieziona na izbe wytrzeźwień/toksykologie. Po środkach zmieniajacych świadomośc innych niz alkohol (nieprawidłowa reakcja źrenic, nadpobudliwosc, omamy, majaczenie itp) osoba ta zostanie przewieziona na toksykologie w celu podania odpowiednich lekow, gdyz funcjnariusz na sluzbie nei jest w stanie ocenic prawidlowo na ile środki zażyte sa w stanie zagrozic zdrowiu lub zyciu zatrzymanego.
To moja definicja.
Co do w/w definicji, nie jestem w stanie uwierzyć, ze nawet przy dużej fazie ktoś z niewielkim stażem nie dalby rady się ogarnąć ;-) Gdyby o 5 nad ranem, po przepalonej nocy z pt/sb wpadliby panowie w kominiarkach do mojego zadymionego pokoju pod pozorem podejrzenia o posiadanie dałbym rade wiarygodnie, przy użyciu konstruktywnych argumentów wytłumaczyć się z zaistniałej sytuacji
Uwierz we mnie.
Wierzę w was. Wierzę, że nie nadaremnie. Młode pokolenie, ostrzeżenie, życie z gównem nie ciekawsze... To nie koniec, tutaj zacznę.
Jeszcze raz powtórzę, co wpoiło mi podwórze: trzymać się jak najdłużej.
Jasny pisze: Co do w/w definicji, nie jestem w stanie uwierzyć, ze nawet przy dużej fazie ktoś z niewielkim stażem nie dalby rady się ogarnąć ;-) Gdyby o 5 nad ranem, po przepalonej nocy z pt/sb wpadliby panowie w kominiarkach do mojego zadymionego pokoju pod pozorem podejrzenia o posiadanie dałbym rade wiarygodnie, przy użyciu konstruktywnych argumentów wytłumaczyć się z zaistniałej sytuacji
3. Każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona prawomocnym wyrokiem sądu.
Także, morda na kłódkę i niech oni się bawią, w postawienie (bez zasadnych) zarzutów.
Milczenie, milczenie, milczenie. Tylko to Was uratuje od gorszego bagna niż to co sobie stworzyliście!
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.