Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 438 / 3 / 0
Od 40 lat już chyba się tego nie stosuje i jest to zakazane, a poza tym z tego co ja czytam to kontrola IJHARS w ogóle o żadnej żółci nie wspomina, tylko, coś tam jest o złych etykietach albo, że za mało alkoholu było czy słodu i tyle. A no i jeden z dwóch0 browarów, które przeszły w 100% wszystkie testy wzorowo to Łomża. I o tym zawsze mówię, jak piwo to tylko z małych browarów, bo nie bardzo lubię picie chemii w chemii z dodatkiem chemii z dolewką spirytu ;)
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
  • 410 / 23 / 0
Żółć bydlęca czy nie - tak czy inaczej w piwo ładowany jest straszny syf (głównie chemicznego pochodzenia), a najlepsze tradycje piwowarskie poszły w zapomnienie już x lat temu (nie dotyczy to lokalnych dobrych browarów, chociaż niewiele ich się już uchowało). Przypomnijcie sobie np. jak smakował np. Żubr/Łomża/Perła, kiedy wchodziły na rynek, a jak smakują teraz. Dla wielkich kompanii piwnych (a do nich należy - tak oceniając na oko - z 80% marek) liczy się tylko zysk, dlatego nie zdziwiłbym się, gdyby pędzili swój "smaczny browarek" :kotz: nie tylko z bydlęcej żółci, ale też np. z byczych jąder, gdyby tylko pozwalały na to odnośne dyrektywy :-)
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 438 / 3 / 0
No teraz to się syntetycznego chmielu dodaje, który jest dużo tańszy od krów :)
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

• 410 / 23 / 0
alfachem pisze:
No teraz to się syntetycznego chmielu dodaje, który jest dużo tańszy od krów :)
Dokładnie - granulat chmielowy, który wygląda jak karma dla psa albo trutka na szczury :-/ Smacznego :*)
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 438 / 3 / 0
Ale Łomża chyba jeszcze trzyma klasę, czy też już w masową produkcję poszli?

• 1615 / 28 / 0
Bądź co bądź wole już ten syntetyczny granulat chmielowy, niż sproszkowaną żółć bydlęcą...
  • 237 / 10 / 0
podobno browary typu Argus, V.i.p itd czyli te najgorsze, najtańsze , ścierwwiaste bronksy z discountów są na tym robione xP Nie wiem ile w tym prawdy ale ich smak jest co najmniej podejrzany i prosi się o pomstę do nieba lecz czasem je pić trza z braku funduszy =/
All that I need,
Is time for me to breathe.
Dream little dreams,
That only I believe.
Now that I see,
Beyond the light.
I know I'll be,
I'll be alright.
  • 438 / 3 / 0
Do zrobienia piwa można kupić wszystkie potrzebne rzeczy w necie i samemu sobie warzyć :)

• 1615 / 28 / 0
Gorzkie, gazowane płyny z zawartością alkoholu produkowane dla dyskontów nie można nazywać "piwem".
  • 410 / 23 / 0
alfachem pisze:
Ale Łomża chyba jeszcze trzyma klasę, czy też już w masową produkcję poszli?
W sumie na tle pozostałych źle nie wypada, ale ja pamiętam Łomżę z 2006-2007 r., kiedy dopiero powolutku do masowej dystrybucji w Warszawie wchodziła. Była wyjebista - mogłem wypić 7 pod rząd i ta siódma smakowała mi tak samo zajebiście jak ta pierwsza. O tej dzisiejszej już tego samego raczej nie można powiedzieć. Tak samo z lubelską Perłą chmielową. Chociaż dobrze schłodzoną Perełkę jakoś chyba ostatnio piłem i nawet pozytywnie mnie zaskoczyła - miała taki całkiem fajny pilsikowy posmaczek... No, ale kiedyś (zanim stała się masówką) była zdecydowanie lepsza. Zresztą - jak to powiedział "klasyk" - "Kiedyś było inaczej, teraz jest inaczej..." :cheesy:
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.