jaś pisze:[...]
Ja stosuję neuroleptyki i ostatnio doszedł mi klonazepam i udaje mi się powstrzymywać na okresy typu dwa tygodnie na średnio trzy dni ćpania z kilkoma godzinami snu, ale jakoś nie zanosi się na to żebym odstawił. Zastanawiam się wręcz jak tutaj konkretnie podjąć studia zaoczne mając takie uzależnienie. (a znam przykłady, że się da i to mnie motywuje)
Ktoś może ma inne zdanie nt. studiów i meth? :}
Powód: przeniesiono, dodano odnośnik do cyt.postu
(zwał.)
kilary007 pisze:Od jakiegos czasu zbieram sie na odwage zeby napisac. piko to meth ? bo jeśli tak top chyba przegiełam i konkretnie. brałam od końca listopada z powodu nawału obowiazków i dosc nieciekawej sytuacjii rodzinnej . dzis jak sie ocknełam mamy 9 stycznia. na poczatku g wystarczał na 4 dni. teraz? po 1g nic nie czuje. mimo to wmawiajac sobie przerwe nie robie jej gdyz ciagle jest presja ze czegos nie podołam zrobic..:( ratunek dla mnie? kulka w łeb ? dodam ze swoja przygode z ogólnym stanem pod nazwa prochy zaczełam 10 let temu. nigdy nie było to ciągi dłuższe nic 2-3dni. nie miałam nigdy z problemow z dojsciem do siebie-moze dlatego ze nigdy tez nie było czasu ani możliwosci lezenia i uzalania sie nad soba jak sie to zle czuje. to dosc załosne ale upatrzyłam sobie prochy jako sposob na przetrwanie.
Mi wystarczy 200-250mg na 24 godz bez zejścia.
Czy mogę powiedzieć ze mam bardzo niska tolerke??
Kiedyś wystarczyła nie cala 100mg na 24 (pisze nie cala czyli od 50-80mg) bo dopiero po kupieniu wagi zobaczyłam jak dil mnie kroi.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.