Destiny pisze: Psycholog nie sądzę aby był mi potrzebny
U psychologa już byłem, to właśnie on zaproponował Biofeedback gdyż stwierdził iż to nieco zaniżona aktywnośc mózgu może byc przyczyną. Nie jestem hipochondrykiem, tak sądzę. Po prostu rozum i inteligencja to rzeczy dla mnie najważniejsze, bez nich nic nie jest takie same. Próbowałem sobie wiele razy wmawiac że wszystko jest dobrze, że jest nawet lepiej - idealnie. Zawsze działa do momentu przeliczenia się, wyjścia nad swoje możliwości przy prostych czynnościach. Potem jest znowu upadek i przekonanie jak nisko się upadło.
"DilerTwoj" Dzięki. Jutro zadzwonię tam do W-wy i jak nie wyjdzie to napiszę do Ciebie. ;-)
DilerTwoj mam pytania o dostanie się do tego Szaginiana. Jak ciężko się do niego dostac, z jakim wyprzedzeniem trzeba się do niego zapisac? ;-)
Jeżeli dostałeś tylko Trazodon (Trittico), to lekarz najwyraźniej nie potraktował Cię poważnie, bądź jesteś jeszcze młody... nie wiem. Lek ten stosowany solo nie da oczekiwanych rezultatów i w absolutnej większości przypadków jest zażywany razem z innymi preparatami.
Zacznij od poszukania dobrego psychiatry, lepiej prywatnego. Na Twoje zaburzenia pomocne będzie ssri - paroksetyna lub sertralina. Pierwsze tygodnie będą ciężkie, ale później staniesz na nogi i będziesz mógł poszukac alternatywnych rozwiązań, żeby sobie pomóc, a jest ich sporo. Medykamenty nie są ostatecznym rozwiązaniem. Pamiętaj o diecie i ruchu (tak często ignorowane czynniki).
Vincent Vega pisze:Przede wszystkim zapomnij o stymulantach, bo po okresie działania przyjdzie zjeb i wtedy dopiero zobaczysz co to znaczy tragedia, kiedy zadziała negatywny efekt synergii.
Budda Siakjamuni
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata