Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1718 / 9 / 0
kodeina, morfina, Kratom - naturka

ziolko - jw.

A po jerbie masz niepokoj itd. bo to w koncu kofeina.
  • 2 / / 0
Masterfilter pisze:
Z mojej strony:
- Ilex Guayusa,
-Theobroma Cacao (poszukaj nieprażonego)
-5-HTP,
-Małe ilości dobrej sativy,
-Dziurawiec (regularnie),
-Korzeń arktyczny
Jak coś mi się przypomni, to dopiszę.

Dzieki za liste.

- Ilex Guayusa - rozumiem ze to jakby "rodzina" do ktorej zalicza sie tez yerba mate? Jesli nie to nie bardzo wiem co kupic.
-Theobroma Cacao - czy jest to po prostu dobrej jakosci kakao? mam takowe w proszku, pachnie bosko.
-5-HTP - w aptece kupie
-Małe ilości dobrej sativy - ok, jakas specyficzna odmiana/rodzaj?
-Dziurawiec (regularnie) - to tez dostane bez problemu
-Korzeń arktyczny - a to zapewne tez w aptece czy jakims allegro

Od siebie dodam ze ostatnio znalazlem Ostropest Plamisty. Latwo dostac i dziala ochronnie i regenerujaco na watrobe. Wiec lykam regularnie male dawki.

Zrobie tak jak posial pan powyzej, zadnych uzywek oprocz malych ilosci yerby i ganji.
  • 109 / / 0
Pięć tabletek Remeron - S, jednorazowo.
  • 1169 / 16 / 0
Ziółko dobre ale musi być odmiana ospowiednia, bo indica go tylko przemłuci jak prosiaka :D

Tak na poważnie, to arktyczny korzeń, magnez i teraz najeważniejsze:
Co najmniej 2 banany dziennie sobie opierdol, gwarantuję że to jest jeden z naturalnych i sprawdzonych sposobów.
Jem codziennie minimum jednego bananka i powiem Ci że w zeszłym roku to miałem o tej porze już niezłego doła w tym jakoś mnie nawet pogoda nie dołuje a uwierz mi że nie jestem synem Rockefeller'a ani nie mam suczek Hugh'ea Hefnera.
Banany przyszłością narodu, a myślicie że dlaczego małpy są tak popierdolone ? %-D
  • 845 / 12 / 0
W bananach jest l-tyrozyna czyli prekursor dopaminy, ktora mozna tez kupic jako suplement diety.
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
BuddahLova pisze:
Ziółko dobre ale musi być odmiana ospowiednia, bo indica go tylko przemłuci jak prosiaka :D

Tak na poważnie, to arktyczny korzeń, magnez i teraz najeważniejsze:
Co najmniej 2 banany dziennie sobie opierdol, gwarantuję że to jest jeden z naturalnych i sprawdzonych sposobów.
Jem codziennie minimum jednego bananka i powiem Ci że w zeszłym roku to miałem o tej porze już niezłego doła w tym jakoś mnie nawet pogoda nie dołuje a uwierz mi że nie jestem synem Rockefeller'a ani nie mam suczek Hugh'ea Hefnera.
Banany przyszłością narodu, a myślicie że dlaczego małpy są tak popierdolone ? %-D
Wlasnie wybieram sie na ryneczek po bananki. A rzeczywiscie musialem miec jakas mocna indice ostatnio. Pomyslalem ze zapale na poprawe samopoczucia i wyladowalem w lozku czekajac kiedy sie skonczy. Muza pomagala utrzymaniu psychy na miejscu :P

Wlasnie zapodalem magnez + szklaneczka yerby i poczulem spora ulge. Zjem sniadanie (2 banany i jakies owoce i muesli) i zarzuce suplement z witaminami wszystkimi. Znalazlem taki fajny, nie pachnie chemia jak jakies centrum czy inne multi.

http://www.juvamine.com/pages/produit2.php?cle=60820
  • 845 / 12 / 0
Dobre placebo nei jest zle ;)

Poczytaj tematy antydepresja OTC itp. to juz wszystko bylo.
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1169 / 16 / 0
Tryptofan jest prekursorem serotoniny a to jest znacząca różnica.
"Przemiany tryptofanu są źródłem istotnych związków, m.in. tryptaminy, serotoniny (w organizmie zachodzi przemiana Trp → 5-hydroksytryptofan → serotonina), niacyny i roślinnych hormonów wzrostu (auksyn)."

Źródło: wikipedia.pl

@veldi:

Efektu nie poczujesz odrazu, Ja np po ciezkim zjezdzie po mefieniu wpierdalałem po 4, 5 bananow dziennie i odczuwalem "poprawę nastroju" (zwiększenie poz. serotoniny) po jakichś 48h.
Nie było to na zasadzie z mega doła, do kurewskiej euforii. Po prostu stopniowo czułem się lepiej, widziałem wyrazniej kolory (tak, jak masz mocno wyplukana serotonine to wszystkie kolory wydaja sie szare, ponure itp.) i ogólnie czułem się lepiej.
Zakup sobie również herbatkę arktyczny korzeń, po tygodniu picia czuć różnicę. Nie chodzi o to że czujesz się mega wesoły itp, tylko jest to swego rodzaju stabilizator nastroju i samopoczucia.
Do tego działa bardzo fajnie adaptogennie, czyli można powiedzieć że czujesz się jakby bardziej "trzeźwy" i rześki.
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2010 przez BuddahLova, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 845 / 12 / 0
Nic mi sie nei pojebalo ;-) Tryptofan banany tez zawieraja, to swoja droga.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tyrozyna
A banana is a good source of tyrosine. Tyrosine is the amino acid neurons turn into norepinephrine and dopamine. If you recall from breakfast, norepinephrine and dopamine are excitatory neurotransmitters that are important in motivation, alertness, concentration and memory. This banana will keep you awake and motivated all afternoon so you can get your work done productively
http://serendip.brynmawr.edu/bb/neuro/n ... ghter.html
  • 2 / / 0
Spoko dzieki za podpowiedzi.

Najbardziej meczy taka zabita glowa. Ciezko cos wymyslec czy skupic sie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.