Substancje wpływające na wydajność działania układu kwasu gamma-aminomasłowego w organizmie.
Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1743 / 26 / 0
Nie były wcale lepsze, zwykłe leki rozkwitu komunizmu... Pewnie jakby nie wymyślili benzo i dalej by królowały barbi, to dawno już naodpierdalałbym coś głupiego, cierpiał na marskość wątroby, albo na dobrą sprawę łącząc w moim przypadku często alko z lekami bym się najzwyczajniej na świecie przekręcił. :scared:
  • 192 / 1 / 0
Kwestia uodparniania psychiki, że przyjemne - w to nie wątpię, rzeczy nieprzyjemne mają mały potencjał uzależniający. Mimo wszystko to mam w dość bliskim otoczeniu typa wjebanego w benzo i nawet moi znajomi opiatowcy nie mają tak przejebanego mózgu.
  • 394 / 7 / 0
Barbi jak dla mnie są dużo bardziej przyjemne od benzo fenobarbital robi mnie na około 30h i to jest bardzo przyjemna fazka. allobarbital też jest niczego sobie buteleczka kropli z pabialginą bardzo fajnie uspokaja :)
Opioidy nie rozwalają mózgu (nie wliczając petydyny).
  • 192 / 1 / 0
Opioidy nie rozwalają mózgu (nie wliczając petydyny).
Chodzi mi o sposób myślenia i zachowania, taki charakterystyczny dla fanów depresantów, bardzo pasywny i flegmatyczny, nie o mózg sensu stricte.
  • 761 / 11 / 0
fenobarbital i allobabital są fajne, bardzo sedatywne, spoko, looz, no ale benzo lepsze. Tyle, że ciągle nie wiem co z tymi oldschoolami jak tiopentalem czy heksobarbitalem (i co tam jeszcze było), bo obiło mi się o uszy (oczy), że to były takie kozaki, że żadne benzo im nie dorównuje jeśli chodzi o jakość fazy. Zostawmy już skutki uboczne bo zaczęto o nich tu mówić przez podtytuł wątku, który może trochę się mijał z tym czego chciałem się dowiedzieć. barbital zwany powszechnie weronalem też mnie nie interesuje bo słyszałem, że szału nie ma, to samo z w/w luminalem i pabialginą, ale niech wreszcie znajdzie się jakiś stary wyjadacz, któremu pesel zaczyna się przynajmniej od 7 i napisze jak to było po tych cudeńkach czasów Gierka i pralki Frani.
  • 194 / 7 / 0
Pewnie dlatego zastąpiono, że barbi łatwo się zabić, a benzo można szmać i szmać i się nie zabijesz %-D Poza tym barbi działają znacznie mocniej na krążenie i oddech jak benzosy. Ale jedno i drugie ma swój urok
  • 26 / / 0
Kiedys zarzucilam cala pake Bellergotu i czulam sie jakbym byla oswiecona, jakby splynela na mnie jakas boska laska. A potem spalam caly dzien %-D Natomiast po klonach jestem przymulona i sie wrecz przewracam. Obie substancje sa dosc ciekawe i niestety troche trudno dostepne. Wydawac by sie moglo, ze skoro benzo zastapilo barbi, to musza miec podobne dzialanie, jednak na mnie dzialaly inaczej.
  • 1 / 1 / 0
Polfa Tarchomin produkuje jeszcze na rynek rosyjski taką mieszankę o nazwie Reladorm tabl. x 10 szt.
1 tabletka zawierają 100 mg soli wapniowej cyklobarbitalu oraz aż 10 mg diazepamu !

W Polsce preparat był dostępny bardzo dawno temu, do 1993 roku.
Dziś Polfa Tarchomin sprzedaje go tylko na eksport.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cyklobarbital
  • 2518 / 28 / 0
he he hellmans pisze:
Kiedys zarzucilam cala pake Bellergotu i czulam sie jakbym byla oswiecona, jakby splynela na mnie jakas boska laska. A potem spalam caly dzien %-D
Nie ma się co dziwić skoro zażyłaś taką dawkę alkaloidów Wilczej Jagody, pomijając ergotamine i fenobarbital. Ten ostatni pewnie nie miał wpływu na "oświecenie". Czułaś wtedy, kiedy spłynęła na ciebie "boska łaska" suchość w jamie ustnej?
  • 237 / 11 / 0
lol oglądałem to z 5 lat temu kiedy jeszcze tylko nie dawałem i dopiero teraz mnie to uderzyło że rzeczywiście tak było xD ale kiedy niby michael klona dostał ?
All that I need,
Is time for me to breathe.
Dream little dreams,
That only I believe.
Now that I see,
Beyond the light.
I know I'll be,
I'll be alright.
ODPOWIEDZ
Newsy
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.