Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 684 / 10 / 0
Nie dramatyzujcie, skutki odstawienne trwaja tydzien - max dwa jesli sie schodzi "cold turkey", jak sie nie czuje do silach to schodzic z dawek powolutku stopniowo i bedzie ok.
  • 519 / 2 / 0
Jak schodziłem z fluwoksaminy to mimo bardzo stopniowego schodzenia i równoległego brania selegiliny miałem okropną abstę.
  • 642 / 14 / 0
Widzę ...depresowcy tylko siedzicie i sami sobie problemy wymyślacie
uzależnienie....odstawienie....skutki....prądy...kucia
Jeszcze kilka ładnych lat temu nie było farmakologi ,a psycholog zwykły
Uzależnienie od opioidów i odstawienie to są dopiero katorgi .....a te od leków to miód i balsam dla duszy
  • 519 / 2 / 0
Może w porównaniu z innymi uzależnieniami jest całkiem miło i przyjemnie, ale ch*j z tym, dla mnie to było straszne. Dopiero po kilku dniach od odstawienia domyśliłem się że to absta od ssri więc to nie żaden wkręt, myśli samobójcze? Bałem się podchodzić do okna żeby nie wyskoczyć. Lęki, bezsenność i inne ciekawostki również wystąpiły.
  • 286 / 3 / 0
qiuru18 pisze:
Uzależnienie od opioidów i odstawienie to są dopiero katorgi .....a te od leków to miód i balsam dla duszy
no i co ze nie bylo "farmakologi" ale mi qrfffa argument (zreszta byla i pare ladnych lat temu ale takze pare dziesiac i pareset a nawet przed tysiacami lat istnialo cos co mysle ze masz na mysli przez FARMAKOLOGIE ;) peace

czyzbys watpil w skutki odstawienia antydepresantow ... widac nie doswiadczyles jeszcze bo piszesz o katorgach po odstawieniu opiodow ... ja tam nie chce dyskusji co ci bardziej rozpierdala system ...
czy proba zejscia z SSRI ??? (odpowiednie dawki/ odpowiedni czas) jest jak miod i balsam ...
ja osobiscie chyba wole skreta ........... przedewszystkim wiadomo o co chodzi co bedzie dalej i ze bedzie lepiej
a z ssri to nie srolta mi ze to cukierki bo nie 2 tygodnie ... np. jak juz dzis wiadomo z venaflaxyny (sorry jak literowka) ale po powaznym leczeniu schodzi sie z tego gowna TRAMCEM ! ;)

tak ze uwazam ze dyskusja dopiero zaczyna nabierac rumiencow moze i jakies wnioski beda ... ;) :nuts:

odstawianie opiodow to jest jak miod bo dzis wiadomo jak zrobic zeby nie bolalo a wrecz jest milo
a z ssri max dostaniesz benzosa w dzisiejszych czasach
osobiscie (przynajmniej na moj wlasny przypadek dziala) uzywam opiatow zeby zlagodzic skutki wejscia /sejscia z ssri itp lekow
  • 71 / 5 / 0
qiuru18 pisze:
Ty najwyraźniej nie wiesz o czym piszesz, bo sam tego nie przechodziłeś. Posiedzisz trochę jeszcze na eseserajach i odstawisz po dłuższym czasie - przetrzepie to przestanie ci się kojarzyć z miodem :)
  • 642 / 14 / 0
Brałem z 6 leków anty przez spory okres czasu ....przy którym te niby skutki uboczne nie ma bata że nie mogły wystąpić

a po za tym widzę sprzeczność tematu samego w sobie ....skoro biocie się że uzależnia to poco brać ?
  • 286 / 3 / 0
tys cpal leki kazdy chwilke .... prosze Cie !
napisz nam jak bedziesz jadl jakis antydepresant ze 2 lata chociaz ...
  • 983 / 16 / 0
Benzo pomaga na gonitwę myśli, miałem to przez całe życie, przeszło po 0,5mg klona.
  • 693 / 7 / 0
Neuroleptyki też pomagają..

Przyciąłem cytat. mrstothet.
ODPOWIEDZ
Newsy
Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.