Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 305 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ogar »
r0galik pisze:
mieszanki ziołowe mają akurat tyle wspólnego z ingerencją w geny co ja z królem Szwecji
chodzilo mi o ingerencje człowieka w nature... przerciez gdyby mialy cos wspolnego to nie powstal by ten temat;p
"(...) moze to uchroni nas od normalnosci... "
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
czytając tytuł wątku przypomniał mi się bodek i jego marihuana hodowana w granulacie z kokainy, amfetaminy, schrychniny i lsd. wtedy zrobiło mi się niedobrze, do dziś nie wiem dlaczego
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 545 / / 0
Nieprzeczytany post autor: nicze »
Niech ktoś wydzieli z tego wątku smuty o GMO.

On topic:
Kilka lat temu wpadła mi w ręce publikacja w której badacze wprowadzili do genomu tytoniu (jedna z najwygodniejszych okrytonasiennych roślin do modyfikacji genetycznych) gen odpowiedzialny za syntezę enzymu syntazy kwasu THC.
W wyniku ekspresji tego genu w korzeniach tytoniu powstawały duże ilości tego białka.
Co więcej - dodając do podłoża prekursora dla tego enzymu (tj. tetrahydrokanabiwaryny) otrzymywano duże ilości kwasu THC, który to z kolei pod wpływem temperatury (palenia) ulega dekarboksylacji, w wyniku czego tworzy się THC.

Ergo -> palić korzenie tytoniu ;]
– Czyż życie nie rozczarowuje? – Tak.
  • 47 / 1 / 0
Ja gdzieś czytałem że albańska mafia rozpoczęła pracę nad zmodyfikowaniem drzewa koki tak, by rosło w tamtym kraju. Niestety nie mogę znaleźć teraz źródła. Ktoś je może ma ? Swoją drogą było by po prostu zajebiście. Strumień czystej i taniej koki z Bałkanów zmieniłby narkotykowe zwyczaje Europy :)
  • 543 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fajka »
Wczoraj pojawiła się na wykopie jakaś informacja jakoby wyodrębniono z maku gen odpowiadający za zdolność do produkcji morfiny i kodeiny. Daje to takie korzyści jak:
* możliwość prostej w miarę produkcji morfiny i kodeiny bez maku
* możliwość hodowli maku zupełnie pozbawionego ww. związków
* (to już sobie sam dopowiedziałem) możliwość hodowli innych roślin zawierających morfinę i kodeinę.
Tylko czekać na psychoaktywne ziemniaczki :heart:

O, http://wyborcza.pl/1,75476,7667585,Tani ... finy_.html
1-2-fuck off, drop out, never trust a fucking hippie
And for that matter don't trust anyone.
Quit school, don't work, livin' out the music de punk.
If I could do it so could anyone.
  • 199 / / 0
Odmiana Kratomu "Maeng da thai" jest GMO, ma 2x większe stężenie substancji aktywnych niż standardowa wersja thai, dzięki czemu jest o wiele bardziej "kopliwy". Swego czasu jadłem tego bardzo dużo i jak do tej pory żaden peyotle mi na czole nie wyrósł :) Sceptycznie natomiast podchodzę do roślin spożywczych modyfikowanych i uprawianych na bardzo szeroką skalę, wiąże sie to z niebezpieczeństwem wyparcia roślin "standardowych" przez GMO. Nie potrafimy ocenić jaki to będzie miało wpływ na ekosystem, dajmy na to pszczoły nie będą w stanie zapylać tych nowych roślin. Po co ulepszać coś co jest dobre ?
  • 3523 / 51 / 0
Diviner Sage pisze:
Odmiana Kratomu "Maeng da thai" jest GMO, ma 2x większe stężenie substancji aktywnych niż standardowa wersja thai, dzięki czemu jest o wiele bardziej "kopliwy". Swego czasu jadłem tego bardzo dużo i jak do tej pory żaden peyotle mi na czole nie wyrósł :) Sceptycznie natomiast podchodzę do roślin spożywczych modyfikowanych i uprawianych na bardzo szeroką skalę, wiąże sie to z niebezpieczeństwem wyparcia roślin "standardowych" przez GMO. Nie potrafimy ocenić jaki to będzie miało wpływ na ekosystem, dajmy na to pszczoły nie będą w stanie zapylać tych nowych roślin. Po co ulepszać coś co jest dobre ?
a po co nam pszczoły ? Gryzie to to kurestwo i bzyczy pod uchem. Osy i inne czmiele też niech spierdalają, ale najbardziej to mnie i tak wkurwiają komary!
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 920 / 163 / 0
pszczoły dają miód wiec niech bedą. osy bym wykasował tak samo komary a to juz nie długo i zaczną sie wkurwiajace bzyki o 4 w nocy...
Uwaga! Użytkownik wonszgrzybojad nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Każdy z Was gdyby miał władzę nad bytem/niebytem gatunkowym w 3 lata wybiłby głupimi decyzjami większość życia na tej planecie.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 5299 / 104 / 0
3 lata? Ja myślę, że kilka w dni byłby niezły rozpierdol. W chuj wirusów naraz odpalonych na niezabezpiecznym Windowsie 95 %-D
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.