Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
W artykule, który cytuje Selene stoi:
delorazepam and temazepam were found in amounts of about 100 to 200 ng/g cell tissue of Artemisia dracunculus,
Jeśli przyjąć dawkę -zepamu na poziomie 1mg i 100%-skuteczną ekstrakcję, to wciąż potrzeba 5-10kg tego estragonu, troszku dużo, no nie?
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 386 / 5 / 0
skoro pszenica zawiera diazepam to można by coś z tym zrobić ? ;)
  • 589 / 1 / 0
Tak, zostawić rolnikom.
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1472 / 26 / 0
BRAHMI CAPONA

czy ta roślinka może działać wyrażnie ?
  • 1203 / 21 / 0
Odświeżam wątek ze względu na to, że to bardzo ciekawy temat :)
Jak wygląda teraz sprawa z takimi roślinami? (mam na myśli po tych wszystkich ustawach o przeciwdziałaniu)
Są jakieś legalne roślinne substytuty benzo? (wiadomo, nie liczę że poklepie jak etiz czy alpra).
Chodzi mi o odstawianie benzo i przechodzenie powoli na właśnie taki substytut.
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 1472 / 26 / 0
mulungu jest podobne o czym wczesniej pisano zainteresuj się nim :-)

ma nawet plusy nad bennzo nie jest takie puste jest bardziej kreatywne muzyki się pięknie słucha
  • 1203 / 21 / 0
a mam pytanko bo na pewno będę zamawiał mulungu, bardzo ciekawe działanie z tego co przeczytałem :)

można to waporyzować? może to również niezła alternatywa do zaprezentowanych wcześniej sposobów użycia?
  • 44 / 1 / 0
420alldaylong pisze:
a mam pytanko bo na pewno będę zamawiał Mulungu
przetestowałeś już przez kilka miesięcy? warto spróbować?
  • 1203 / 21 / 0
Tak, tak! Przetestowałem grubo ponad 1kg Mulungu i z czystym sumieniem mogę polecić na odstawkę benzo. Tylko trzeba sobie zrobić jakiś sprytny ekstrakt wodny (innego nie potrafię) i można dawkować sobie cały dzień :) Z resztą opisałem swoje doświadczenia w wątku o Mulungu - http://talk.hyperreal.info/mulungu-eryt ... 17743.html

EDIT: Aaa zapomniał bym! Przy odstawce benzo w moim przypadku okazała się bardzo pomocna również kora Magnolii http://en.wikipedia.org/wiki/Magnolia_officinalis
Nie wiem czy "zawiera" benzodiazepiny ale na pewno pomaga przy fobii społecznej nie powodując przy tym sedacji. Kupiłem Magnolia Bark Swansona 400mg na kapsułkę i brałem 2 dziennie.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2013 przez 420alldaylong, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 527 / 6 / 0
mulungu i GABA podziałały-zgadzam się. Znajomy również miał problem z benzo i ten mix uratował mu zdrowie:)

Teraz zamawiamy Combretum-jak tak "o". A on żeby nie wracać do bezno i jakoś daje radę ;-)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.