Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 21 / 2 / 0
Dobra to mały update. Zostałem zrobiony w wała w Egipicie w sharmie tj. dostałem temat, który miał być kokainą, a był niewiadomo czym. Na własne życzenie to zrobiłem, bo się spieszyłem i nie obejrzałem dobrze tematu. Niektórzy dilerzy przed kupnem dadzą Ci spróbować i dopiero chcą hajs. (Trzeba było to zrobić) Myślę, że dostanie kokainy jest możliwe, ważne by nie kupować w ciemno. Jeśli chodzi o marihuanę i haszysz z kolei to jest tego pełno za 10-15 dolarów można dostać całego grama i temat jest całkiem w porządku.
ODPOWIEDZ
Newsy
Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.