ArkejD pisze: Mayday - drobna uwaga, w języku polskim rzeczowniki w trzecim przypadku, w liczbie mnogiej, mają końcówkę OM. noworodkOM, narkotykOM, ćpunOM...
bo aż w oczy kole
Przez to wydaje mi sie ze w dalszej przyszlosci w taki wlasnie sposob pozbeda sie narkomanii, moze dobrze moze zle? ja juz tego raczej niedozyje :-)
Jean Cocteau
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
(...) ja bym sie bał podjąc takiej decyzji powiedzmy przeciwko mecie, niby syf i chciało by sie z tym zerwać a z drugiej strony....
i to jest właśnie dowód na to, że to czy sie zerwie z narkotykami zależy tylko od uzależnionej osoby ;p
te szczepionki na narkotyki to dobry pomysł . niektórzy są za słabi psychicznie zeby odmówic spróbowania narkotyków . a tak to po szczepionce nie beda mieli takiego problemu ;p
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.